„Democrația” PNL: Grindă vrea ca USR să nu intre în Consiliul Local Focșani

0
3254

Deputatul liberal Ion Ștefan „Grindă” nu îi vrea pe USR-iști în noua formulă a Consiliului Local Focșani.

Rezultatele obținute la alegerile locale de duminică în municipiu i-au luat pe nepregătite pe liberali, care nu au majoritate în Consiliul Local Focșani sau la Consiliul Județean. Dar poate cea mai rușinoasă este înfrângerea lui Grindă în fața primarului în funcție, cadidatul PSD, Cristi Valentin Misăilă. Cu atât mai mult cu cât e cu repetiție. De altfel, pentru orice candidat cu scaun la cap și demnitate, să te bată același om de două ori ar fi semnalul clar că e cazul să te retragi.

Dar, așa cum era de așteptat de la o Grindă, deputatul liberal nu apelează la onoare ci face acum toate eforturile pentru a bloca accesul USR-PLUS în Consiliul Local. Dorințele lui Grindă au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de Cătălin Toma, noul președinte al Consiliului Județean, și Florin Nechifor, noul primar al municipiului Adjud. „Sper ca USR să nu facă pragul electoral”, a spus Ion Ștefan, precizând că strategia liberalilor pentru Consiliul Local va fi stabilită după rezolvarea contestațiilor depuse la Biroul Electoral.

Practic, la acest moment, cele două partide mari, PSD și PNL, nu pot forma singure o majoritate și vor avea nevoie de votul consilierilor USR-PLUS. Doar că liberalii au o problemă din cauza campaniei agresive și murdare dusă în ultimele săptămâni, prin care le-au jignit pe candidatele din USR-PLUS. Candidatul USR-PLUS la Primărie, Corina Atanasiu și profesoara Alexandra Tătaru, prima pe lista USR-PLUS pentru Consiliul Local, au trebuit să suporte atacuri mizerabile pe Facebook de la conturi fantomă folosite de activiștii PNL. „Domnilor din PNL (deși apelativul vă este nepotrivit), dacă înjurați și amenințați femeile din USR nu demonstrați că aveți mai mult, ci dimpotrivă, mai puțin creier”, scria pe facebook Corina Atanasiu, adăugând: „Ion ȘTEFAN, ți-ai cumpărat scăunel de ministru (care nu e veșnic!!), ți-ai cumpărat exclusivitate în mass-medii locale, nu o să poți însă cumpăra la nesfârșit închisul de ochi al focșănenilor! Oamenii văd și simt bădărănia, incultura și aroganța”. Iar focșănenii au sancționat comportamentul celor din PNL.

O situație similară este la Consiliul Județean, unde PSD și PNL au același număr de mandate, pe locul trei fiind ALDE. Ori, Cătălin Toma a evitat să se pronunțe asupra negocierilor pentru formarea unei majorități. Este însă greu de crezut că ALDE va face alianță cu liberalii.

În schimb, la Adjud, noul primar ales, Florin Nechifor, a anunțat deja blocarea organigramei în Primărie, blocarea angajărilor. Mai mult, acesta a anunțat pensionarea funcționarilor care sunt menținuți în funcție. Va urma inclusiv o verificare pe fiecare departament din Primăria Adjud pentru că „nimeni nu este de neînlocuit”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here