GALERIE FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Una caldă, una rece; sâmbătă a fost ziua de rece!

0
577
  • CSM Focșani 2007 – Dacia Unirea Brăila 2-4 (1-1)

Formații

CSM Focșani 2007: Horvat – Juncănaru, Panaite, Bratu (35 Munteanu), Ilie – Negoiță, Pădineanu (70 Stancu), Preoteasa, Manu (62 Gorovei) – Ghenovici (70 Lemac) – Jurj.

Dacia Unirea Brăila: Stanciu – Cocîrlă, Fendoung Arnaud, Paliu, Pavalache – Robu, Lungu, Ioniță, Vîlceanu – Patrick Petre, Batchabi. Rezerve: Mihai, Moroianu, Sloată, Bădilaș, Duțu, Apostolache, Zanfir, Sava.

Sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 17:00, pe stadionul Milcovul, după o rafală de ploaie torențială care s-a transformat în ploaie intermitentă pe tot parcursul meciului, CSM Focșani 2007 a întâlnit în etapa a treia a Campionatului Ligii a III-a, pe Dacia Unirea Brăila. Oaspeții s-au impus cu 4-2, după ce la pauză era egal, 1-1. Au marcat Manu, în minutul  39 și Gorovei, în minutul 73, respectiv Ilie, autogol minutul 37, Batchabi, minutul 57, Lungu, minutul 64 și Cocîrlă, minutul 78.

          CSM Focșani 2007 și Dacia Unirea Brăila au avut o experiență comună în urmă cu o lună, când s-au întâlnit pe stadionul Milcovul într-un amical câștigat de gazde cu impresionantul 7-0 ce părea să confirme că și în acest campionat brăilenii vor fi o echipă de subsol al clasamentului. Ce s-a întâmplat de la cel 7-0 la 2-4 din partida oficială din etapa a treia? Cel mai important lucru: Florentin Petre, antrenorul Daciei Unirea, și-a întărit lotul, i-a pus pe jucători la muncă, le-a stabilit o manieră de joc pe care aceștia au respectat-o. Au mai respectat ceva oaspeții: statutul de fotbaliști cu experiențe în Liga I – Patrick Petre și Vîlceanu, în România, Cocîrlă, în Lituania. Ca și de fotbaliști cu multe meciuri în Liga a II-a, unii veniți la Brăila de la desființata FC Snagov. În plus, antrenorul Brăilei a adus la echipă un stoper – Fendong Arnaud, după nume, francez, stăpânul propriului careu și impecabil în meciul de sâmbătă.

Nu știu dacă scorul din amical indus o prea mare liniște între focșăneni. Cert este că echipa a jucat parcă fără prea mare determinare. Nu a mai avut vâna din alte meciuri, a dus greu mingea în zona de finalizare și efectul de surprindere a adversarului a apărut foarte rar. Mai periculoasă în prima repriză a fost Dacia Unirea care ar fi putut înscrie în minutul 27 când Patrick Petre a făcut cărare pe stânga apărării focșănene, dar a tras din careul mic pe lângă stâlp. Patru minute mai târziu, același Petre a primit mingea din degajarea lui Stoian, centrat în mijlocul careului, migea l-a lovit în picior pe Ilie, surprins și a venit autogolul de 0-1. În minutul 36, Jurj nu a putut fructifica din careu, însă a venit și egalarea, în minutul 36: după o lovitură liberă executată de pe dreapta, Negoiță a sărit la cap și a trimis puternic spre poartă, Stoian a respins iar Manu, venit din lateral a făcut 1-1.

A fost scorul, echitabil, de la pauză. În partea a doua a întâlnirii, în plină dominare, focșănenii au pierdut mingea în treimea adversă și a urmat un contraatac școală finalizat cu gol de Batchabi, în minutul 57. Jucătorii gazde au încercat egalarea, dar mijlocul lor a părut sufocat și, din acea zonă, de la 25 de metri, experimentatul Lungu a șutat gen golha seca, mingea a căpătat o traectorie ciudată și s-a dus peste Horvat, în plasă: 1-3! Reacția CSM 2007 a adus golul de 2-3, în minutul 72: după o lovitură de colț cu traiectorie peste careu, Munteanu a recentrat și de la 6 metri Gorovei a împins mingea în poartă.

În minutul 78, fundașul dreapta Cocîrlă a luat mingea la picior, a înșirat de la tușă până în centrul careului, unu pe față unu pe dos, adversarii rămași parcă în admirație, și l-a executat pe Horvat. S-a făcut 2-4! Scor la care focșănenii au forțat, brăilenii au stat pe rând pe jos trăgând de timp cu generoasa permisiune a arbitrului iar la final au dansat de bucurie pe Milcovul. Au câștigat pentru că au știut să-și folosească atuurile. Focșănenii au mers de la începutul sezonului oficial pe principiul una caldă, una rece. Sâmbătă, 26 septembrie, a fost ziua lor de rece care i-a dus pe locul 6 al clasamentului! Urmează jocul du Oțelul Galați, din deplasare, din etapa a patra, de sâmbătă, 3 octombrie.

Rezultatele și marcatorii etapei a III-a:
Avântul Valea Mărului – Sportul Chiscani 0-1 (0-0). A marcat Crăciun, minutul 60.
CSM Râmnicu Sărat – Sporting Lieşti 3-1 (1-0). Au marcat Ceaușel, minutul 32, Cîmpeanu, minutul 50, Constantinescu, minutul 52, respectiv Dănăilă.
Viitorul Ianca – SC Oţelul Galaţi 0-1 (0-1). A marcat Stoian, minutul 35.
CSM Focşani – Dacia Unirea Brăila 2-4 (1-1). Au marcat Manu, minutul 39, Gorovei, minutul 72, respectiv Ilie, minutul 32 – autogol, Batchabi, minutul 57, Lungu, minutul 64, Cocîrlă, minutul 78.
CS Făurei – CSM Bacău 0-1 (0-0). A marcat Popa, minutul 90+3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here