GALERIE FOTO: Două proiecte derulate de Centrul de Tineret Focșani, la final

0
131

Curs de Baze de date organizat Centrul de Tineret Focșani

25 august – 30 septembrie 2020

În data de 30 septembrie se va încheia proiectul de tineret „Capturând Lumea” -ediţia a III-a, activităţile principale desfașurându-se în perioada 31 august – 04 septembrie 2020, proiectul fiind cuprins în Calendarul de activităţi al Centrului de Tineret Focşani aprobat de Ministerul Tineretului şi Sportului pentru anul 2020.

La aceste activități care s-au desfășurat online, au participat 13 tineri cu vârste între 15 și 21 de ani, dintre care 3 studenți la A.S.E și la Facultatea de Inginerie Electrică, și 10 elevi de la licee din Focșani și Adjud.

Prin implicarea doamnei profesoare Atanasiu Carmen de la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”, cursul a fost organizat și structurat conform noilor cerințe privind formarea profesională a tinerilor care impun o tehnică de învățare bazată pe foarte multe aplicatii practice pentru o mai justă intelegere si aplicare a informatiilor teoretice. Astfel, cursul a imbinat in mod util cele doua părți componente (partea teoretică și partea practică), cu unicul scop de a întâmpina nevoile cursanților de a aplica efectiv ceea ce li se oferă în partea teoretică a cursului. Sistemul de gestiune utilizat a fost MS Access.

Pe parcursul celor 5 zile, tinerii au învățat și aprofundat foarte multe lucruri: reguli de proiectare / optimizare / normalizare a bazelor de date, regăsirea datelor; Sortarea datelor regăsite; Filtrarea datelor; Câmpurile cu valoare calculată; Funcții de manipulare a datelor; Unirea tabelelor; Combinarea interogărilor; Inserarea datelor; Actualizarea și ștergerea datelor; Crearea și manipularea tabelelor. Astfel, participanții la proiect au dobândit competențe privind Evaluarea cerințelor pentru un Sistem de Gestiune a Bazelor de Date; Instalarea Sistemului de Gestiune a Bazelor de Date; Crearea bazei de date; gestionarea și manipularea bazei de date.

Finalizarea proiectului a constat în crearea de către fiecare cursant, a unei baze de date pe o temă proprie și prezentarea acestora în cadrul ultimei întâlniri. Cursanții au dat dovadă de inspirație și însușirea noțiunilor prezentate în timpul workshop-urilor, realizând aplicații bine structurate și cu potențial viitor.

Mulțumim doamnei profesoare Carmen Atanasiu pentru implicarea în organizarea și desfășurarea activităților din cadrul proiectului de tineret “Capturând Lumea”-ediţia a III-a, precum și tuturor tinerilor participanți.

Proiect de şi pentru tineret organizat de Centrul de Tineret Focşani

Investim în tineri, investim în viitor” – ediţia a III-a

Curs de comunicare în limba engleză la Centrul de Tineret !

25 august- 30 septembrie 2020

În data de 30 septembrie se va incheia proiectul de tineret „Investim în tineri, investim în viitor” – ediţia a III-a, activităţile principale desfașurându-se în perioada 08-11 septembrie 2020, proiectul fiind cuprins în Calendarul de activităţi al Centrului de Tineret Focşani aprobat de Ministerul Tineretului şi Sportului pentru anul 2020.

La proiect au participat 12 elevi de la mai multe şcoli şi licee din judeţul nostru și datorită pandemiei de Covid 19, workshopurile s-au desfășurat în mediul online. „Investim în tineri, investim în viitor” este o continuare a proiectului început in 2018, iar datorită entuziasmului și interesului deosebit al tinerilor participanți de la edițiile precedente, am organizat ediția din acest an și ne dorim să continuăm acest proiect frumos și educativ și în viitor. În cadrul acestor activităţi, tinerii iubitori ai limbii engleze au fost invitaţi timp de 4 zile să îşi exerseze şi să îşi îmbunătăţească abilităţile de comunicare în limba engleză, într-un ambient non-formal, alături de aceeași echipă minunată de formatori, ca și la primele două ediții, doamnele profesoare de limba engleză Ionela Batog şi Andreea Petrea, precum şi de voluntarul american John Korst..

Datorită exerciţiilor de tip team building, listening, debate, creative writing, speaking activities etc., participanţii şi-au dezvoltat competenţele de comunicare, într-un cadru inedit și relaxat, online. Cunoaşterea unei limbi străine prezintă mai multe avantaje: creşte încrederea personală, facilitează comunicarea cu colegii, angajaţii sau superiorii, facilitează găsirea unui loc de muncă mai bine plătit sau avansarea în carieră, facilitează accesul la o informaţie diversificată, facilitează găsirea unui loc de muncă în străinătate.

Implicarea tinerilor și la această ediție a proiectului, pe parcursul celor 4 zile de activități, a fost impresionantă, tinerii participând activ, individual sau în echipe, la toate dezbaterile și discuţiile din cadrul acestui curs. Mulţumim din suflet doamnelor profesoare Ionela Batog, Andreea Petrea şi voluntarului american John Korst, care ne-au ajutat și de această dată în realizarea cu succes a proiectului de tineret “ Investim în tineri, investim în tineret ”-ediţia a III-a , precum şi tuturor tinerilor implicaţi.

DIRECTOR EXECUTIV, Daniel Gongu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here