Centrele sociale rezidențiale din subordinea DGASPC Vrancea, dotate cu echipamente de protecție la COVID-19

0
373

Consiliul Județean Vrancea a aprobat, joi, în ședință ordinară proiectul inițiat de președintele Marian Oprișan, privind aprobarea valorii proiectului „Dotarea centrelor sociale rezidențiale din subordinea DGASPC cu echipamente de protecție în contextul generat de pandemia COVID-19” şi a cheltuielilor legate de proiect. Practic, prin acest proiect, Consiliul Județean Vrancea vrea să doteze centrele sociale rezidențiale din subordinea DGASPC Vrancea cu echipamente de protecție la COVID-19.

Finanțarea urmează să fie obținută prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020”. În acest sens, plenul Consiliului Județean a aprobat joia trecută un proiect de hotărâre dată fiind această oportunitate apărută în perioada pandemiei cu coronavirus. Astfel, în data de 15.05.2020, Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare a lansat apelul „Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID – 19”, finanțat din fondurile alocate în cadrul Axei Prioritare 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID – 9, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19. Axa Prioritară 9, prin prioritatea de investiții 9- Investiții în infrastructurile sanitare și sociale. Acesta contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate, promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități.

Obiectivul Specific al acestui tip de proiect este creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 și vizează promovarea investiţiilor necesare pentru consolidarea capacităţii de reacţie la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here