ULTIMA ORĂ! PSD reclamă nereguli la secțiile de votare

0
2036

PSD Vrancea reclamă neregulile și evenimentele, care au avut loc noaptea trecută și în prima parte a zilei de duminică, și care îi au ca protagoniști pe candidați și susținători ai candidaților liberali. Un astfel de incident a avut loc la Slobozia Bradului, unde candidatul PNL la funcția de primar a fost surprins la o „întâlnire“ în ceas de noapte cu alegătorii. 

„La Slobozia Bradului avem o sesizare care din nefericire s-a lăsat cu persoane implicate în accidente, întrucât a existat suspiciunea că candidatul de la PNL la funcția de primar al comunei Slobozia Bradului, s-ar întâlni cu alegători din localitate în noaptea de 26-27 septembrie. Echipa candidatului PSD a mers să vadă despre ce este vorba și de acolo s-a iscat un întreg scandal care s-a lăsat cu urmăririu, cu batăi cu săbii pe parcursul nopții. Poliția a fost sesizată, se anchetează, iar vinovații vor fi trași la răspundere“, a afirmat deputatul PSD de Vrancea, Nicușor Halici.
În acest caz a fost înregistrată o plângere penală, dar, susțin polițiștii vrânceni, sesizarea nu se confirmă. „În Slobozia Bradului, prin apel 112 a fost sesizat faptul că o persoană ar oferi sume de bani cetățenilor pentru a influenta votul. În urma verificărilor efectuate de către echipa operativă, s-a stabilit faptul că aspectele cuprinse în sesizare nu se confirmă“, se arată într-o informare a polițiștilor vrânceni.

Deputatul Nicușor Halici a prezentat și incidentele cu ștampilele folosite care au fost descoperite în secții de votare din Focșani și Măicănești. Ori, aceste ștampile au fost sigilate la Instituția Prefectului și nu trebuiau să fie murdare de tuș. „Cel puțin în două localități, până la acest moment, respectiv Focșani și Măicănești, am fost sesizați că, atunci când s-a desigilat plicurile cu ștampila mențiunea votat, acestea au fost identificate ca materiale care au fost utilizate, aveau tuș pe membrana ștampilei. Un lucru nu doar interzis dar și absolut incorect din punct de vdere electoral, care a fost sesizat. La acest moment plângerile își urmează cursul. Instituția Prefectului este cea care gestionează, cu echipa prefectului, toate materialele necesare votării. Aceste ștampile pare că au venit de la Imprimeria Națională și au fost împachetate și sigilate de către reprezentanții prefectului. Aceștia treuie să răspundă dacă au utilizat aceste ștampile sau au intrat în posesia lor așa cum le-au dat mai departe, un lucru care va trebui sancționat și trebuia sesizat și trebuia remediat, să nu dea la rândul lor ștampile utilizate pentru a nu crea niciun fel de suspiciune. Sper că instituțile abilitate își vor face datoria și vor identifica și în acest caz făptuitorii, sper ca aceste ștampile să nu fi fost folosite pe buletine de vot care se vor regăsi în urne diseară, după ora 21. Dacă va fi așa vor trebui să răspundă conform legii”, a spus deputatul Nicușor Halici.

Acesta a adăugat că a fost sesizat inclusiv faptul că PNL continuă să facă acțiuni de campanie electorală după termenul stabilit prin lege. „E regretabil că PNL nu înțelege că s-a încheiat campania electorală. Nu înțelege și lucrul acesta poate fi văzut iar noi am sesizat acest lucru și o vom face în continuare, că PNL continuă campania electorală atât în mediul online cât și în cel fizic”, a adăugat Nicușor Halici.

Un alt incident a avut loc la Bolotești, unde președintele TNL Bolotești a fost acreditat ca reprezentant al presei.

Un alt incident a fost la Odobești unde au dispărut ștampile cu mențiunea votat de la o secție de votare. „La Odobești au dispărut două ștampile de vot în secția 86. Au fost găsite în decurs de două ore, una la un tânăr care spune că i s-a cerut să scoată o ștampilă de vot. Suspiciunea noastră este că la Odobești s-a încercat să se facă acea fraudare, cunoscută ca suveica. Sper să nu fi reușit pentru că suveica are nevoie de un singur buletin de vot, ștampila folosită o singură dată în afara secției. După aceea foarte greu poate fi identificată. De asemenea, și la Odobești am sesizat instituțiile abilitate să facă cercetări, să fie în alertă și să nu fie viciat sub nicio formă intenția și opțiunea de vot a alegătorilor”, a spus deputatul Nicușor Halici.
Informația a fost confirmată de IPJ Vrancea. „Prin apel 112 , președintele unei Secții de votare din Odobești a sesizat faptul că a constatat lipsa unei stampile de vot. Polițiștii efectuează verificări, în cauză fiind întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt“, au informat polițiștii vrânceni.
Deputatul Halici a făcut un apel la echilibru, un apel la normalitate, la faptul că o competiție trebuie să aibă limite din toate punctele de vedere, nu doar cea legală.

Cred că vrâncenii, românii, trebuie să rămână uniți și după o astfel de competiție, să nu mai încercăm să dezbinăm, să influențăm, să punem presiune pe alegători. Să îi lăsăm să aleagă așa cum le dictează conștiința și, de ce nu, atitudinea proactivă pe care fiecare alegător a avut-o în viața cotidiană a urbei în care votează”, a spus deputatul Nicușor Halici

Deja la Inspectoratul Județean de Poliție au fost înregistrate mai multe incidente electorale.
„Poliția Orașului Panciu a înregistrat un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și exercitarea unei profesii fără drept. În fapt, o femeie a sesizat faptul că o femeie folosește o legitimație de jurnalist care ar fi falsă pentru a intra în diverse secții de votare“, se arată într-o informare a IPJ Vrancea.
Și în Răcoasa a fost semnalat un incident electoral. „În Racoasa a fost sesizat faptul că este transportata urna mobilă fără respectarea regimului prevăzut de lege. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului urnei de vot-art.390“, se arată în informarea IPJ Vrancea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here