ULTIMA ORĂ! SESIZARE privind manipularea frauduloasă a ștampilelor de VOT în vederea deturnării rezultatului alegerilor în favoarea PNL

0
3691

 

PSD Vrancea a înaintat în această seară o sesizare către Biroul Electoral Județean, referitor la „manipularea frauduloasă a ștampilelor cu mențiunea votat distribuite către secțiile de votare din circumscripția Vrancea, în special circumscripția Măicănești!”.

Conform reprezentanților Partidului Social Democrat:

„Prefectura a avut, conform legii, obligația să gestioneze distribuirea materialelor necesare votării in toate secțiile de votare. Materialele au fost distribuite conform unui grafic stabilit de Instituția prefectului județul Vrancea către primari care, însoțiți de pază și de președintele de circumscripție locală, au transportat si sigilat aceste materiale în încăperi speciale până la momentul distribuirii către secții în data de 26 09.2020.

La momentul desigilării plicurilor cu stampile în vederea numărării acestora de către președintele secției de votare, s-a constatat că ștampilele fuseseră utilizate având urmă de tuș.

În această situație, dat fiind faptul că exclusiv Instituția Prefectului a manipulat stampilele cu mențiunea votat si buletinele de vot sunt în directa coordonare a reprezentantului PNL în BEJ, doamna Mihalcia Cristina, care are și calitatea de director de cancelarie al prefectului, și care a gestionat resursa umană care a gestionat buletinele de vot si stampilele, există suspiciunea rezonabilă că aceste ștampile au fost utilizate în mod fraudulos în vederea deturnării rezultatului alegerilor în favoarea competitorului electoral PNL.

Solicităm în regim de urgență interogarea prefectului cu privire la modul în care au fost supravegheate lucrările de numărare a buletinelor de vot, repartizarea acestora pe secții de votare si manipularea stampilelor, dacă s-a realizat sub pază strictă si dacă numita Mihalcia Cristina a intrat in contact cu buletinele si stampilele, precum și sesizarea organelor de poliție în vederea cercetării situației de fapt raportat la gravitatea faptelor.

De asemenea, solicităm ca până la deschiderea secțiilor de votare din Măicănești, orele 06,00 din 27.09.2020, să se clarifice motivele pentru care ștampilele cu mențiunea votat aveau imprimat tuș și în ce scop au fost utilizate acestea înainte de sigilarea lor în plicuri.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here