Amenzi în valoare de 11000 de lei, în ultimele acțiuni ale polițistilor vrânceni, pentru protejarea fondului silvic

0
190

 

ACŢIUNILE POLIŢIŞTILOR VRÂNCENI PENTRU PROTEJAREA FONDULUI SILVIC

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii vrânceni pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenționale şi au fost confiscați peste 28 metri cub de material lemnos, în valoare de peste 6000 de lei.

În perioada 17 – 23 septembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani, ai Direcției Silvice Vrancea și ai ocoalelor silvice de regim au desfăşurat mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, deținerea, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

În urma celor 116 controale, din care 111 desfășurate pe drumurile publice și 5 în fondul forestier, au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de peste 11000 lei.

Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de peste 28 m.c. de material lemnos, în valoare totală de peste 6000 lei.

Comunicat IPJ Vrancea, 25 septembrie 2020

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here