Zeci de soți-soții, fini, verișori, cumetri, manichiuriste, concubini, oameni de casă ai PNL CĂPUȘEAZĂ instituțiile statului

0
5445

Liberalii s-au panicat! L-au chemat pe Orban să spună că NU VA DUBLA ALOCAȚIILE, în ciuda deciziei de joi a Curții Constituționale. L-au plimbat ca pe ursul Vasilică, doar doar o îndupleca vrâncenii să voteze arătări precum Ion Ștefan „Grindă”, unul dintre cei mai proști miniștri din istorie, care nu și-a plătit impozitele timp de 19 ani, sau Cătălin Toma, adică un fost consilier local PSD, devenit primar liberal la Jariștea, pepiniera de cadre a PNL, apoi parlamentar sub papucul lui Grindă. De remarcat însă că nu și-a mai făcut apariția Rareș Bogdan „ruj roz”, a cărui vizită fusese anunțată pentru două zile cu surle și trâmbițe. Puse la un loc, cam par semne că șobolanii părăsesc corabia înainte să se scufunde.

Publicam în urmă cu ceva timp, ca și alți reprezentanți ai presei locale și centrale, LISTA cu zecile de soți-soții, fini, verișori, cumetri, manichiuriste, concubini, oameni de casă ai PNL, care CĂPUȘEAZĂ instituțiile statului. Cum era de așteptat de la liberali, au continuat să adauge nume pe lista lipitorilor de la buget.

1. Sergiu Marian Bordea Ștefan (soțul nepoatei ministrului liberal ,,Grindă”), în două zile a fost promovat din funcția de inspector vamal la Biroul Vamal de interior Vrancea, în funcția de șef administrație la AJFP Galați, iar ulterior, tot fără concurs, în funcția de director executiv colectare al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi. Soția sa, Carmina, este jurist la firma Balcanic Prod, deținută de frații Ștefan.

2. Sorin Mihăilescu, un cumătru al ministrului liberal ,,Grindă”, a fost numit director general al Regionalei de Căi Ferate Galați. Până la această numire, Sorin Mihăilescu a fost șef la Regulatorul de Circulație CFR Adjud.

3. Florin Jan Vasilache, finul lui Grindă, este consilier al ministrului Agriculturii. Surse liberale spun că Vasilache ar fi fost adus și în partid de „Grindă“ chiar înainte de alegeri, dar nu înainte ca acesta să fi fost angajat la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea.

4 -5. Dorina Ștefan, soția verișorului deputatului liberal, a fost numită la conducerea Centrului județean Vrancea al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Nicolae Ștefan, soțul acesteia și verișorul deputatului „Grindă”, este consilier la Direcția Antigrindină. S-ar pregăti numirea acestuia la conducerea Direcției.

6. Prefectul Gheorghiță Berbece a lucrat la cabinetul parlamentar al deputatului „Grindă”, de unde a trecut la grupul parlamentar PNL din Camera Deputaților și, în final, la Prefectura Vrancea.

7. Iulian Berbece, fiul prefectului Gheorghiță Berbece, a ajuns din ajutor de șef de post la Vulturu pe funcția de consilier al secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Pompiliu Norocel Stroe.

8. Elena Codruța Neagu, medic stomatolog la Păunești, rudă a prefectului Berbece, a fost numită manager interimar la conducerea Spitalului Județean Focșani. Inițial, medicul stomatolog era propusă de prefectul Berbece pentru funcția de director medical al Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea.

9 – 10. Nicu Tănase, consilier local și președinte PNL Focșani, pus șef la Agenția Vrancea a Autorității Rutiere Române (ARR). Verișoara lui Nicu Tănase, Mihaela Dogaru, a fost una dintre primele numiri la ISJ Vrancea după instalarea guvernului liberal, pe funcția de inspector școlar învățământ preșcolar.

11 – 12. Consilierul județean PNL, Adrian Crețu, a fost numit purtător de cuvânt la Instituția Prefectului. Soției acestuia, Camelia Crețu, i se pregătea un post călduț la Direcția de Statistică Vrancea, fiind singurul candidat înscris la concursul pentru funcția de conducere de șef serviciu grad II la Serviciul de cercetări statistice de întreprinderi și exploatații agricole, prețuri și demografie. Camelia Crețu era angajată la Primăria Jariștea.

13. Cătălin Bunghez, medic stomatolog la Soveja și iubitul consilierului local PNL Ana Maria Dimitriu, a fost numit director la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

14. Simona Costea, fiica unui angajat al fraților Ștefan, numită consilieră în Ministerul Dezvoltării.

Carnetul de partid face diferența

15. Pompiliu Norocel Stroe este absolvent de teologie și sociologie. Nu are experiență în ceea ce înseamnă activitățile specifice ale Ministerului de Interne, dar a ajuns secretar de stat în MAI după ce a renunțat la mandatul de consilier județean din partea PNL Vrancea. Și în acest caz, carnetul de partid a făcut diferența. În 2016, Pompiliu Norocel Stroe a condus PNL Focşani pentru câteva luni, iar în prezent este prim vicepreşedinte al PNL Vrancea.

16. Liviu Bostan, fost consilier județean liberal, a fost angajat în corpul de Control al ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice. De altfel, Liviu Bostan este cunoscut ca fiind un apropiat, omul de casă al ministrului Grindă. Din CV-ul lui Liviu Bostan rezultă că a absolvit Facultatea de Matematică a Universității București și a lucrat în… asigurări. Ulterior, Bostan a fost numit și în Consiliul de Administrație la ANCPI.

17. Ovidiu Burdușa, fost consilier județean PNL, a fost numit secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului României. Ovidiu Burdușa locuiește în Italia.

18. Alina Drumea, consilier local liberal, a fost angajată pe postul de „secretar cabinet”, tot în ministerul condus de Grindă.

19. Ana Maria Dimitriu, consilier local PNL, a fost numită în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean, dar a fost nevoită să-și dea demisia. A fost numele vehiculat pentru a prelua conducerea Spitalului Județean, pe parcursul războiului de gherilă dus de liberali împotriva lui Constantin Mândrilă, încă de când au preluat puterea. Ana Maria Dimitriu a ajuns „celebră” după ce a avut cea mai mare contribuție din țară la campania electorală pentru europarlamentare a PNL-ului. Vorbim despre 1,4 milioane de lei (300 mii euro!) ! Banii au venit însă dintr-un împrumut de la nimeni altul decât penelistul Ion Ștefan, zis „Grindă”. Ana Maria Dimitriu, cunoscută în mediul online drept „blonda lui Grindă”, a urcat până la o funcție de consilier la cancelaria prim ministrului Ludovic Orban, după contribuția la europarlamentare. Acum, „Grindă” și Dimitriu sunt cercetați penal de Parchetul Înaltei Curți pentru „împrumutul” de 300 mii euro.

20. Claudia Serafimciuc, numită subprefect al județului Vrancea, fost secretar al comunei Jariștea, pepiniera de cadre PNL.

Toată lumea la DSP

21. Liberalii au avut grijă să asigure un post călduț până și pentru cel care le filma conferințele de presă, Silviu Stanciu fiind, după cum se recomandă, „referent comunicare DSP Vrancea”.

22. Liberalul Dragoș Cozma, medic stomatolog, a fost numit director adjunct la DSP Vrancea, asta deși funcția trebuia ocupată de un medic epidemiolog sau de sănătate publică. Ulterior și-a dat demisia….cam forțat.

23 – 24. Un consilier local PNL de la Mărășești, Mihaela Beatrice Baclov și o liberală din Focșani, Alexandra Mazilu figurează, de asemenea, pe lista angajaților pe repede înainte în cadrul DSP Vrancea.

Schimbări de la Inspectoratul Școlar până la Direcția Silvică

25 – 26. Victor Dumitru a fost numit director cu delegație al Direcției Silvice Vrancea și l-a înlocuit în funcție pe Lucian Zamfir. Această numire a venit la numai o săptămână după ce liberalii vrânceni l-au schimbat pe șeful Ocolului Silvic Focșani, Ionuț Duță. În locul acestuia a fost numit Petrică Tudosă, o cunoștință mai veche a vrâncenilor, fost pedelist de frunte, fost director al Direcției Silvice Focșani în perioada guvernării PDL și devenit, mai nou, penelist. De altfel, Tudose nu a ezitat să susțină liberalii și să facă inclusiv campanie electorală pentru PNL în ultimii ani și în ultima perioadă. Victor Dumitru a fost șef al Ocolului Silvic Focșani tot în perioada guvernării PDL și este bun prieten cu Petrică Tudosă. Sunt două nume cunoscute, de pe vremea PDL-ului.

27. Florin Nedelcu, consilier județean PNL Vrancea, a fost numit șef la Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) Vrancea.

28. Liberalii au schimbat șeful și la Reprezentanța Vrancea a Registrului Auto Român (RAR), numindu-l pe Dan Emanuel Stoican.

29, 30, 31. Pe lista de persoane impuse de PNL la conducerea unor instituții publice din județ se mai află Mihai Cristinel – DSVSA, Dorina Vraciu – SGA, Eugen Popa – ANIF.

32 – 41. Primul pas spre penelizarea instituțiilor publice a fost făcut, în 15 noiembrie 2019, prin demiterea prin ordin de ministru a inspectorului școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, Aurel Șelaru și înlocuirea cu Gabriela Daniela Marchitan, membru al Biroului Politic Local al PNL Focșani și fost candidat pentru funcția de consilier local al municipiului Focșani din partea liberalilor. Ulterior au fost înlocuiți cu membri PNL sau persoane apropiate de partid, profesorul de istorie Adrian Atarcicov, directorul Casei Corpului Didactic (CCD) Vrancea, și 9 inspectori şcolari. Marchitan a fost numită, începând cu data de 1 septembrie, inspector general la ISJ Vrancea.

Sunt și alte nume, vehiculate în presa locală și națională. Ar fi vorba despre:

42. Vlad Liviu Laurențiu – cumnatul Alinei Ramona Drumea, secretara personală a lui Ion Ștefan, numit director economic la Spitalul Județean de Urgență Focșani.

43. Patricia Gălățanu – „manichiurista lui Grindă”, promovată de la cabinetul personal din Odobești, numită consilier în cadrul Ministerului Dezvoltării, condus de Ion Ștefan.

44. Victor Ciumac – consilier județean PNL, numit consilier în Guvernul României la propunerea lui Ion Ștefan „Grindă”.

45. Iulia Crețu – „consiliera de imagine” a lui Ion Ștefan, iubita lui Sebastian Oancea, unul dintre ziariștii de casă ai PNL Vrancea, numită consilier la cabinetul ministrului Grindă.

46. Dr. Gabriel Negoiță – numit director medical la Spitalul Județean Vrancea în guvernarea PNL.

47. Andreea Druga – secretara prefectului Berbece, sora finei lui Ion Ștefan.

48. Ionuț Lăţcan – verișorul Mirelei Ștefan, soția lui Grindă, ar fi propus pentru director general SC Electrica SA.

Între timp au avut loc și alte numiri:

49. Liberalii din Adjud au schimbat conducerea Fiscului din oraș și au impus pe funcție pe Cristina Gherghe, cumnata consilierei PNL Nicoleta Gherghe.

50. Grigoraș Dogaru, numit director interimar al Agenției de Furnizare a Energiei Electrice Focșani. Promovat din funcția de șef de serviciu în cadrul Agenției, noul director este soțul Mihaelei Dogaru, verișoara lui Nicu Tănase, consilier local și președinte PNL Focșani – șef la Agenția Vrancea a Autorității Rutiere Române (ARR). Grigoraș Dogaru o înlocuiește în funcție pe Maria Manuela Iorga, care fusese numită în funcție în luna aprilie a anului trecut, fiind promovată de la conducerea Centrului Comercial.

51-52. Janina Lazăr, numită director adjunct la DSP Vrancea. Soțul acesteia, Mircea Lazăr, a fost pus pe listele PNL pentru alegerile locale. Cei doi s-au remarcat prin implicarea constantă în campania electorală.

Mai multe persoane au mers în luna mai a acestui an la sediul PNL Vrancea, ca să depună cereri de înrudire cu ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, zis Grindă, pentru a obține un loc de muncă. Oamenii, cei mai mulți tineri, au reacționat astfel față de ceea ce a devenit o politică de partid și de stat în cadrul PNL, în special la nivelul organizației Vrancea, unde posturi de conducere din instituțiile publice au fost adjudecate de persoane care au grad de rudenie cu ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, zis „Grindă” sau cu prefectul PNL Gheorghiță Berbece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here