Tenis: Junioara U 16 Maria Ciubotaru a debutat cu victorie la primul ei Campionat Național de Senioare!

0
129

Campioana de la Focșani s-a oprit în turul al doilea, fiind învinsă de favorita nr. 4

          Maria Daciana Ciubotaru, sportiva CSM Focșani 2007, vicecampioana României la tenis U 16 individual în februarie și medaliată națională cu bronz la aceeași probă în august, a debutat miercuri, 23 septembrie, într-un concurs al senioarelor la Campionatul Național Individual, care are loc în aceste zile la Centrul Național de Tenis. Eleva profesorilor Răzvan Bucuroiu și Bogdan Nicolae, Maria a beneficiat de un card excepțional acordat de organizatori și și-a valorificat șansa de a câștiga un joc la acest nivel! În primul tur  al tabloului principal, Maria a eliminat-o cu 6-2, 6-2 pe Ioana Toanchină, o jucătoare de 22 de ani, și a intrat între primele 16 sportive ale competiției.

A respectat întru totul tactica de joc stabilită, a avut atitudine și încredere în ceea ce știe și poate. A reușit nu doar o victorie, ci un joc solid, variat, cu puncte decisive clare, spectaculoase chiar! În turul al doilea, Maria Ciubotaru a întâlnit-o pe favorita nr. 4 a Campionatului, Irina Fetecău, de 24 de ani, o tenismană foarte valoroasă, locul 311 WTA, fost 296 în februarie 2020 și câștigătoare de turnee ITF, fostă semifinalistă Vrancea Trophy – Trofeul CJ Vrancea și al Municipiului Focșani. Foarte tânăra Maria va împlini 16 ani în ianuarie 2021, a evoluat la un nivel foarte bun, dar nu a reușit decât două game-uri în fața unei adversare cu o forță de joc mult mai mare decât adversara din primul tur: 2-6, 0-6.

Maria Ciubotaru a mai jucat în această vară și la Campionatul Național U 18, unde a câștigat trei meciuri – două în calificări și unul pe tabloul principal, și în două turnee ITF U18, în cel de-al doilea, Oradea Junior Trophy, ITF Juniors Grad 4, urcând până în sferturile de finală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here