ULTIMA ORĂ! COD PORTOCALIU în Vrancea și alte 34 de județe: ploi abundente, vijelii puternice, grindină și descărcări electrice!

0
1484

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri dimineață două coduri, portocaliu și galben, de vreme rea, care expiră în dimineața de 27 septembrie – ziua alegerilor locale. 

UPDATE! Administraţia Naţională de Meteorologie a extins sâmbătă Codul portocaliu de ploi abundente care vor afecta total sau parţial 35 de judeţe, printre care și Vrancea, până duminică dimineaţa.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : PORTOCALIU
Ziua/luna/anul: 26-09-2020
Zonele afectate : conform textelor și hărții;
Fenomene : conform textelor;
Mesaj :

ACTUALIZARE

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

■ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 11:00 – 27 septembrie, ora 03:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

      Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată sâmbătă în sudul și centrul țării, precum și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a teritoriului. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.
Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100…110 km/h. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60…80 km/h.
      Notă: Vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 11:00 – 27 septembrie, ora 03:00
Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: Maramureș, Transilvania, local Moldova și zona de munte

      În zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 15:00 – 26 septembrie, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: local Oltenia și Muntenia

      Local în Oltenia și Muntenia vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii puternice, averse torențiale, grindină și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 35…50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

sursă hartă și text: meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here