GALERIE FOTO: Baschet U 18: Campionii s-au prezentat la ei acasă!

0
150

A fost o zi specială, ieri, la Liceul cu Program Sportiv Focșani. Campionii U 18, singura echipă de baschet campioană din istoria școlii, au prezentat trofeul și s-au prezentat în fața celor care le sunt profesori celor mai mulți dintre ei. Asistența a putut și vadă – nu doar în meciuri – și pe cei câțiva dintre baschetbaliștii echipei CSM 2007 LPS Focșani care sunt elevi ai altor școli de mare prestigiu din Focșani, cum sunt Colegiile Naționale Alexandru Ioan Cuza – David Antonescu și Rareș Cristea – și Unirea – Dragoș Cristea. Cu toții, lepesiști, cuziști sau uniriști, onorează, prin prestațiile de pe arenele de concurs și prin prestanță, numele și renumele școlilor la care învață.

A fost o prezentare scurtă, cât o pauză dintre ore, de la 11:10, în care directorul liceului, profesorul și antrenorul principal al echipei, Petruț Mihai, a făcut oficiul de gazdă și le-a spus colegilor săi cine sunt sportivii care au scris istorie pentru LPS Focșani: Denis Miron, David Antonescu, Theodor Crăciun, Alexandru Bratosin, Alexandru Duță, Rareș Cristea, Dragoș Cristea, Cristian Bîra, Valeriu Dima, Andrei Brumaru, Alexandru Brumaru, Mario Balaban, Denis Nacu, Albert Miheci, pregătiți, pe lângă Petruț Mihai și de secundul Florin Munteanu, el însuși medaliat național cu echipa liceului pe vremea când era elev, și profesorul Ștefan Munteanu, specialistul care asigură jucătorilor o pregătire fizică fără cusur.

Profesorul Petruț Mihai l-a omagiat și pe fostul său coleg, regretatul profesor Mircea Petrișor, cu care a început în urmă șapte ani proiectul care a permis unor puști să ajungă tineri bărbați-campioni. Și căruia i-au dedicat titlul național recent câștigat și în care se regăsesc și profesionalismul, strădaniile și o parte din sufletul fostului lor profesor și antrenor, care i-a părăsit pentru totdeauna, dar i-a lăsat în grija unor profesioniști de mare valoare, cum sunt actualii antrenori ai CSM 2007 LPS Focșani! 

Prezentarea a fost agrementată de aplauzele, mai mult decât meritate, oferite campionilor care, la rîndul lor, au asigurat că vor juca în viitorul campionat pentru a repeta performanța din acest an! Cât de mare este această performanță? Cât să fie prima după un șir de cinci medalii naționale de argint, obținute până acum de echipele liceului!  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here