FOTO: Elevii de 10 la examenele naționale, premiați la ISJ Vrancea în pragul alegerilor locale

0
241

La sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, a avut loc ieri premierea elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale. Hotărârea 714 „privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și la examenul de bacalaureat‟ a fost adoptată de guvernul Orban la data de 27 august 2020, însă ISJ Vrancea, sub conducerea Gabrielei Marchitan, candidat PNL la alegerile locale, a decis că momentul prielnic pentru premiere este… chiar în prag de alegeri.

Gabriela Marchitan, proaspăt numită de peneliști la conducerea ISJ Vrancea, a reușit să lege câteva cuvinte despre cât de mândră este de elevii vrânceni care, într-adevăr, au făcut cinste județului cu rezultatele lor, și i-a dat cuvântul prefectului liberal, Gheorghiță Berbece, pe care, pentru câteva zeci de secunde, nu a știut cum „să-l introducă în scenă‟. Emoționat nevoie mare, reprezentantul Guvernului în teritoriu a îmbrobodit, la rândul său, câteva fraze din care nu au lipsit și aluziile politice: „Mă bucur că, deși e o perioadă critică, Guvernul a găsit o soluție să aprecieze și să vă arate respectul pentru efortul dumneavoastră. (…) Mă gândesc că dumneavoastră veți fi profesorii de mâine, veți fi medicii de mâine, veți fi inginerii de mâine, și, de ce nu, politicienii de mâine pentru că trebuie condus orașul și județul de oameni competenți și bine intruiți‟.

Așa este! Vrancea are nevoie de tineri bine pregătiți, nu de PNL-iști care pică examenul de bacalaureat cu nota 3,60 la „frageda” vârstă de 42 de ani, precum Daniel Moroșanu, candidatul PNL de la Vidra; sau precum „Grindă‟, cel care se chinuie să rostească PNDL: „PeNeDeLo, PeNeDeLe Do, PeNe… Io…ocupându-mă mai mult de PNL…Măi…Mi se pare mai… Da…”?!; sau ca doamna „general” Marchitan, al cărei CV plin de greșeli gramaticale a fost publicat de presă: „clase terminanale”, „coținut”, „cocurs”, „iteres”, „atele de studii”, „proiecul”, „incadrul”, „costituirea”, „fucției”; ori ca dumneavoastră, domnule prefect, care, în iulie anul ăsta, scriați pe pagina personală de facebook, că vă simțiți „plin de energie” pentru că „apele nestingherite intră în curțile gospodarilor și le amenință casele”. Să mai pomenim de ministrul liberal „pepsiglas” al Educației?

Elevii care au obținut 10 pe linie la Evaluarea Națională au primit câte 1.000 de lei, în timp ce absolvenții de liceu care au promovat Bacalaureatul cu media 10 au fost premiați cu câte 3.000 de lei. Acești tineri merită toate felicitările noastre, ale tuturor, și merită răsplătiți pentru eforturile lor. Le dorim succes pe mai departe și sperăm ca generația lor să facă mai bună și mai frumoasă România de mâine.

La sediul ISJ au fost prezenți și jucătorii echipei de baschet U 18 a CSM 2007 LPS Focșani, devenită campioană a României (antrenori Petruț Mihai și Florin Munteanu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here