Fotbal: Beny Moisă a debutat cu gol în Franța, pentru L’Amicale courvilloise!

0
919

Despre Beniamin Moisă am mai scris în Monitorul de Vrancea. Reiau unele informații pentru ca să fie mai bine înțeles ceea ce voi relata în continuare. Deci! Beniamin Moisă este adjudean, fost foarte bun elev al Liceului cu Program Sportiv Focșani și absolvent al Facultății de kinetoterapie a Univesității de Medicină și Farmacie din București. A fost unul dintre liderii generației de juniori născuți în 1995-1996 a fotbalului vrâncean. După terminarea junioratului a jucat, în timpul facultății, la echipe din București – inclusiv Metaloglobus – și în Liga a IV-a din Vrancea, fiind campion și câștigător al Cupei cu Sportul Ciorăști.

Nivelul lui fotbalistic i-ar fi permis să evolueze în categorii superioare, dar a ales să se dedice studiilor și să joace fotbal de plăcere. După terminarea facultății, a plecat în Franța, unde are un cabinet de kinetoterapie împreună cu fratele său, Liviu, în Courville Sur Eure. Fotbalul l-a chemat din nou pe teren, iar Beny a fost legitimat la echipa locală, Amicalle Courvilloise Football, de nivelul Ligii a III-a din România. Kinetoterapeutul adjudean a și debutat pentru echipa din Franța! Sâmbătă, 19 septembrie, a jucat contra lui US Vallée du Loir, meci câștigat de echipa sa.

Îmi scrie cum a fost debutul: ”Am început campionatul cu dreptul. Am marcat un gol cu capul în minutul 85 la scorul de 1-1 și am adus victoria echipei. Sunt bucuros și entuziasmat pentru un asemenea debut în noua ediție de campionat. Faptul că am reușit să marchez golul victoriei mi-a oferit debutul perfect la noua echipă! Sâmbătă seara am primit vizita echipei US Vallée du Loir, o echipă nou promovată, înfometată de victorii, cu jucători foarte rapizi și periculoși pe contraatac, dornici să se afirme. Meciul a avut un ritm foarte bun, în prima repriză am dominat marcând încă din minutul 10 prin colegul meu Cedric, dar 5 minute mai târziu adversarii ne-au dat replica și în urma unui contraatac au reușit să egaleze și să stabilească scorul pauzei! Prima jumătate a celei de-a doua reprize le-a aparținut oaspeților care au irosit câteva ocazii bune de a marca, dar în a doua parte a reprizei pregătirea fizica bună pe care am făcut-o în vară și-a spus cuvântul! Ne-am dominat adversarul, ne-am creat multe ocazii, iar în cele din urmă am marcat golul victoriei echipei mele! Sunt 3 puncte importante pentru noi pentru că anul acesta avem ca obiectiv promovarea în eșalonul superior! Weekendul următor ne vom deplasa la Chartres, un oraș cu tradiție fotbalistică în Franța care deține una dintre cele mai mari catedrale Notre-Dame din țară și unde vom încerca să câștigam încă 3 puncte contra echipei Sours AM, echipă cu tradiție și experiență în liga noastră!”.

Felicitări lui Beny Moisă, un sportiv împlinit profesional și care rămâne fidel sportului care l-a ajutat să fie ceea ce este, locului în care s-a format, ca și unei prietenii construite pe când era junior, iar ziaristul era director sportiv al echipei pentru care a el jucat într-o perioadă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here