AlegeriLocale2020/ Expert Forum: Call center şi platforma www.votcorect.ro – pentru sesizarea neregulilor în ziua alegerilor

0
59

Expert Forum organizează un centru de informare şi asistenţă electorală pentru alegerile locale de duminică, prin intermediul căruia experţii electorali şi juriştii vor răspunde celor mai frecvente întrebări legate de ziua votării şi vor oferi asistenţă pentru sesizarea neregulilor. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, cei interesaţi pot suna la numărul Telverde 0800 080 200, care este disponibil pentru România şi este gratuit. Serviciul va funcţiona sâmbătă, 26 septembrie, între orele 12,00 şi 21,00, şi duminică, 27 septembrie, între orele 6,00 şi 22,00. Platforma www.votcorect.ro oferă răspunsuri la întrebările cele mai frecvente legate de votare: proceduri, reguli de siguranţă sanitară, decizii ale birourilor electorale, regulile de observare sau cele de sesizare a neregulilor. De asemenea, conţine un formular prin care orice cetăţean poate sesiza nereguli din ziua votului.

Alături de organizaţiile membre ale campaniei FiecareVot, Expert Forum va monitoriza ziua votului cu observatori acreditaţi. Observatorii vor fi prezenţi în secţiile de votare pe toată durata zilei de duminică pentru a asigura corectitudinea desfăşurării alegerilor locale, dar şi pentru a colecta date care vor contribui la elaborarea unor recomandări pentru îmbunătăţirea procesului electoral. Monitorizarea procesului electoral se va realiza cu ajutorul aplicaţiei Monitorizare Vot, dezvoltată de Code for Romania‟, precizează sursa citată. Platforma Vot Corect este dezvoltată pentru alegerile locale din 2020 în cadrul proiectului „Alegeri locale corecte şi transparente – ACT‟, derulat de Asociaţia Expert Forum, în parteneriat cu Centrul pentru Resurse Civice, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a monitoriza procesul de modificare a legislaţiei electorale şi de a asigura intervenţia în regim de urgenţă prin instrumente legale şi reacţii publice, se mai arată în comunicat.

Sursa foto: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here