Școlile vrâncene cu secții de votare vor fi ÎNCHISE trei zile, din cauza alegerilor locale

0
899

Astăzi, reprezentanții Inpectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea au trimis un comunicat referitor la suspendarea activităților didactice din unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020. Astfel, cursurile din instituțiile de învățământ, adică școli, grădinițe și licee, vor fi suspendate vineri 25 septembrie, luni 28 septembrie și marți, 29 septembrie. Practic, elevii vor intra în scenariul roșu, urmând ca în cele trei zile să urmeze cursurile online. Decizia ca unitățile de învățământ să fie închise și în zilele de luni și marți, s-a luat cu scopul igienizării tuturor spațiilor în care au fost organizate secții de votare, astfel încât elevii să revină la școală în siguranță.
„Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare adminsitrat de Autoritatea Electorală Permanentă, se suspendă începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv. (…) Activitățile didactice prezăvute la art. 1 se vor relua începând cu data de 30.09.2020 cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară‟, se arată în respectiva hotărâre.
Însă nici liberalii din Guvern și nici cei din Ministerul Educației nu au luat în calcul miile de elevi care nu au acces la internet, și nici nu au dispozitive digitale cu ajutorul cărora ar putea participa la orele online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here