Cinci zile de controale pe tema Covid, în Vrancea

0
284

În perioada 17 – 21 septembrie a.c., peste 370 de societăți comerciale au fost verificate în cadrul unor acțiuni care au vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă. Controalele au fost organizate sub autoritatea prefectului.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul virus, polițiștii, jandarmii, pompierii și polițiștii locali, împreună cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control au continuat activitățile desfășurate în zonele aglomerate din județul Vrancea și în mijloacele de transport în comun și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

În cadrul celor 57 de acţiuni punctuale desfăşurate în această perioadă, au fost verificate peste 460 de locații, fiind vizate localuri de alimentaţie publică, cât şi piscine, pensiuni, terase, mijloace de transport în comun, cum ar fi autobuze, maxi-taxi, dar şi zone turistice care în această perioadă sunt frecventate de un număr ridicat de persoane.

Peste 1800 de persoane au fost legitimate în vederea verificării cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind verificate 106 de mijloace de transport, din care 76 mijloace de transport în comun.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3700 de lei, din care 27 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Acțiunile în sistem integrat pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Sursa text: IPJ Vrancea, sursa foto: timpolis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here