VIDEO: De ce ar vota cineva o „Grindă”? Între o falsă alarmă cu bombă și oameni cu laptopuri mici, Ion Ștefan se face de râs de 4 ani încoace

0
1026

Mai 2016. Într-o dezbatere electorală la TVR Iași, înainte de alegerile locale, Ion Ștefan, și atunci contracandidatul lui Cristi Valentin Misăilă la Primăria muncipiului Focșani, spunea „sitter manager”, în loc de city manager, confunda milioanele cu miliardele, orașul cu județul, afirma că este „un cetățean care am construit un gard în viața mea” și, atunci când candidatul ALDE a spus că din administrația locală a făcut parte mereu și PNL, Ion Ștefan a declarat: „sunt părtași la hoție cu toții”.

5 iunie 2016. Seara alegerilor locale. Ion Ștefan anunță, în cadrul unei conferințe de presă, că a devenit primar, ba chiar a dat procente din exit poll-uri și mulțumea pentru „sprijinul și curajul care mi l-ați acordat”. Visul i s-a năruit dimineață, odată cu anunțarea rezultatelor.

În ciuda rușinii de la locale, Ion Ștefan perseverează și ajunge deputat la redistribuire, în urma alegerilor parlamentare.

Decembrie 2017. A luat microfonul de la tribuna Camerei Deputaților și a plecat cu el pentru a întrerupe dezbaterile parlamentare. A declarat ulterior că s-a gândit chiar să apeleze la o falsă alarmă cu bombă, tot cu scopul de a întrerupe ședința. „Ceea ce am vrut să pun la cale a fost cu două zile înainte, când am vrut să aduc în Camera Deputaţilor un sac care ticăie. M-am interesat care e amenda pentru anunţarea unui astfel de lucru la 112, şi am înţeles că porneşte de la 500 de lei. Am vrut să fac asta pentru a putea întrerupe şedinţa. Am fost şi la USR, le-am propus, dar nu au vrut. Eu am vrut să opresc o maşinărie de vot”, a spus Ion Ştefan în decembrie 2017.

Octombrie 2019. Ajunge în atenția presei centrale chiar înainte de învestirea ca ministru în Guvernul Orban din cauza „căsuței” care s-a transformat în căsoaie. Conform Digi24, liberalul a dat vina „pentru construcția faraonică, pe constructor și pe soția lui. Constructorul ar fi greșit o grindă și așa s-a trezit cu etaj în loc de mansardă, iar soția lui a fost cea care și-a dorit o casă mare”. Timp de 19 ani NU A PLĂTIT IMPOZIT pe căsoaie! Aproape 15 ani A MINȚIT cu privire la numărul de persoane din casă CA SĂ PLĂTEASCĂ MAI PUȚIN PENTRU GUNOIUL MENAJER!

Ianuarie 2020. Ion Ștefan se face de râsul nației în timpul unei ședințe de guvern, când nu reușește sub nicio formă să propunțe PNDL: „PeNeDeLo, PeNeDeLe Do, PeNe… Io…ocupându-mă mai mult de PNL…Măi…Mi se pare mai… Da…” . Câteva zile mai târziu afirmă: „deci mâine… vom construi acum. Deci prin semnarea acestor… mâine.. ceea ce am putea mâine, facem astăzi. Construim acum mâine”.

 

Mai 2020. Într-un interviu la Realitatea TV, „Grindă” a avut nevoie de repetate intervenții ale jurnalistei Mădălina Pușcalău Dobrovolschi pentru a reuși să lege câteva cuvinte. Iată un fragment evidențiat de internauți: „Ceea ce nu înțeleg eu, ceea ce nu înțeleg și mi-e greu de acceptat și stau de vorbă cu colegii mei, cu oameni din minister că ei sunt oameni, au CNP și ei, sunt oameni ca și noi cu mâini și cu picioare, cu ochi și n-au nicio problemă, se nasc sau sau îs născuți, vin la servici, se trezesc dimineața. Am avut ăăă în ultima perioadă dat fiind situația asta de urgență, lucrăm mult în telemuncă, lucrăm mult la distanță și-așa mai departe. Și am cerut să mărim ritmul de implementare a proiectelor, să semnăm, mmm să investim ss să fluidizăm, să venim în sprijinu’ UAT-urilor, antreprenorilor, oamenilor care doresc să investească în România. Șiii mm am am chemat întreaga echipă de conducere la programul operațional regional și dinâââ din discuțiile avute s-a ridicat problema că nu au laptopuri, că laptopurile sunt foarte mici și că calculatoarele lor sunt din nou mici, depășite și-așa mai departe.”

Iunie 2020. Dezbaterea moţiunii simple „Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte!” a fost amânată de plenul Camerei Deputaţilor pentru că ministrul a reclamat probleme de sănătate. Ion Ștefan „Grindă” a venit la Parlament cu un guler cervical în jurul gâtului și le-a spus jurnaliștilor că „vorbim despre o situație în coloana vertebrală, ceva vertebre, C6-C7 tasate.”. O lună mai târziu, Camera Deputaţilor a adoptat moţiunea simplă împotriva ministrului PNL al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, zis Grindă. În textul moţiunii, ministrul Ion Ştefan „Grindă” este acuzat de fals în acte publice, „neanchetat încă de organele abilitate, din motive greu de înţeles”.

Iulie 2020. Într-o vizită la Constanța, „Grindă” a fost surprins în timp ce făcea aceleași gesturi ca premierul Ludovic Orban. „A primit poruncă la Macao să-l imite pe șeful său toată ziua?”, a fost una dintre întrebările care au circulat pe rețelele de socializare odată cu filmulețul în care Ion Ștefan se face din nou de râs.

Septembrie 2020. Monitorul de Vrancea remarcă, într-un articol, că, cel mai probabil pentru că le e rușine, liberalii nu-i pun fața lui Grindă pe panourile de afișaj electoral. La câteva ore de la apariția articolului, apare și fața.

Concluzia este menținută: pe 27 septembrie, până și PNL-iștii știu că trebuie votat un primar, nu o grindă!

Sursa foto: Dan Sîrbu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here