ULTIMA ORĂ! Școlile vor fi ÎNCHISE timp de trei zile din cauza alegerilor! Cursurile se vor desfășura online; părinții NU pot cere zile libere plătite de la serviciu

0
9762

Cursurile din instituțiile de învățământ, adică școli, grădinițe și licee, vor fi suspendate vineri 25 septembrie, luni 28 septembrie și marți, 29 septembrie. „Urmează ca luni dimineață (n.r. 21 septembrie) să fie stabilit dacă această măsură de supendare a cursurilor fizice va fi luată și pentru ziua de joi, 24 septembrie”, a anunțat vineri seară ministrul educației, Monica Anisie.

Chiar dacă se închid și se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfășurării alegerilor.

Luni dimineață va avea loc o consultare cu asociațiile comunelor, orașelor și municipiilor și Uniunea consiliilor județene cu Ministerul Educației prin care să stabilim dacă se vor închide și joi, în functie de localitățile și școlile în care se desfășoară procesul educațional“, a mai spus ministrul Monica Anisie.

„Luni și marți cursurile fizic rămân suspendate pentru a se igieniza și dezinfecta toate sălile în care a avut loc procesul electoral.”

Prin închiderea școlilor, practic acestea vor funcționa la fel ca în scenariul roșu, cu toate cadrele didactice acasă, toți elevii acasă și cursuri desfășurate online. Vezi aici regulile de desfășurare a cursurilor online la care, dacă nu participă, elevii pot primi absențe, potrivit metodologiei Ministerului Educației.

Având în vedere că nu este o măsură luată de DSP, care să aibă la bază o anchetă epidemiologică, părinții copiilor de până la 12 ani nu pot cere zile libere plătite de stat de la serviciu, pe baza OUG 147/2020, pentru această perioadă, ca să poată supraveghea și susține copiii mici la activitățile online, așa cum a anunțat ministrul Muncii.

Anunțul vine după ce în București Comitetul pentru Situații de Urgență a decis că nu se fac cursuri timp de patru zile, de pe 24 până pe 29 septembrie în școlile în care sunt secții de votare.

Zilele în care cursurile fizice se supendă, iar școala continuă online sunt marcate cu chenar roșu în calendarul de mai jos. Ziua de joi este încă în discuție, dacă să fie sau nu online.

sursă foto și text: edupedu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here