Ateliere de meșteșuguri tradiționale la Muzeul Satului

0
196

Muzeul Vrancei organizează în acest sfârșit de săptămână, atelierele de meşteşuguri tradiţionale în cadrul evenimentului Îndeletniciri tradiţionale, ediţia a XII-a, 2020.

Sâmbătă și duminică, la Muzeul Satului din Crângul Petrești, meșterii populari din Vrancea și profesori de la Universitatea Națională de Arte din Bucureşti şi Facultatea de Biologie a Universităţii Bucureşti, organizează ateliere de imprimerie textilă și de vopsit cu plante tinctoriale. La acest eveniment vor participa elevii și meşterii populari ai Şcolii Populare de Artă, serviciu din cadrul Centrului Cultural Vrancea, partener în cadrul acestui proiect. Orarul atelierelor  respectă normele de prevenire a pandemiei de coronavirus,respectând măsurile și regulile pentru evenimentele/acțiunile culturale organizate în aer liber:

Sâmbătă, 19.09.2020 a avut loc începând cu ora 16.00, atelierul de imprimerie textilă, adresat vizitatorilor Secției de Etnografie din cadrul Muzeului Vrancei. Atelierul va fi îndrumat de conf. univ. dr. Daniela Frumuşeanu, din partea Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti – Facultatea de Arte Decorative şi Design și de către biolog dr. Petronela Comănescu de la Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Biologie.

Duminică, 20.09.2020, de la ora 11.00, va avea loc atelierul de vopsit cu plante tinctoriale, adresat elevilor și meșterilor populari ai Școlii Populare de Arte. Atelierul va fi îndrumat de conf. univ. dr. Daniela Frumuşeanu, din partea Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti – Facultatea de Arte Decorative şi Design și de către biolog dr. Petronela Comănescu de la Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Biologie.

Meşteri participanţi:

– Pavel şi Tudoriţa Lupaşc, din localitatea Nereju;

– Lenuţa Terţiu, din localitatea Nereju;

– Maricica Mărăşteanu, din localitatea Câmpuri;

– Anetta Huşcă, din localitatea Bîrseşti;

– Floarea Ţăpor, din localitatea Jitia;

– Enache Manole, din localitatea Spulber;

– Ţica Geană, din localitatea Soveja;

– Stana Georgescu Apostu, din localitatea Vintileasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here