ULTIMA ORĂ! VIDEO și GALERIE FOTO! Protest spontan al cadrelor medicale de la Spitalul Județean Focșani, blocat de PNL-iști

0
4080

Pe fondul nemulțumirilor provocate de neacordarea stimulentelor stabilite de lege încă de la declanșarea pandemiei de COVID-19, personalul medical de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon‟ Focșani, în frunte cu Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea, a declanșat în această după-amiază un protest spontan în curtea spitalului.

Cu aproximativ jumătate de oră înainte de începerea grevei, câțiva indivizi, recunoscuți ca fiind simpatizanți ai peneliștilor, și-au parcat mașinile în așa fel încât să împiedice desfășurarea evenimentului. „Este adevărat. Probabil, tocmai în ideea ca ai noștii colegi să nu se poată întâlni și să fie cât mai comasați, și să nu poată respecta o anumită distanțare. Am primit și semnale cum că respectivii au fost deranjați de acțiunea colegilor mei care, revin, nu e una sindicală, de această dată‟, a subliniat Claudiu Grosu.

De ce în Vrancea nu se poate?

Liderul Sanitas Vrancea a explicat motivul grevei spontane de astăzi astfel: „Personalul medical este nemulțumit de faptul că nu este aplicată legea privind acordarea de stimulente pentru personalul medical în starea de alertă. Deși a fost aprobată de Parlament legea prin care am fi avut dreptul la stimulentul de 2.500lei și în starea de alertă, legea a fost contestată la CCR. Mai mult, conform legii, cei care lucrează în secțiile în care sunt internate persoane bolnave de Covid-19 au drept la un spor de 30%, dar banii nu au fost primiți de nimeni. Cum niciun medic sau asistent medical nu a primit nici sporul de pandemie prevăzut prin Legea salarizări. În aceeași situație ne regăsim și cu voucherele de vacanță care nu ne-au fost acordate nici până azi. Acestea sunt motivele pentru care protestăm“, a afirmat Claudiul Grosu, liderul Sanitas Vrancea.

Vom reveni cu informații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here