Baschet U18, Turneul final: Petruț Mihai – ”Ne ducem să ieșim campioni!”

0
125

CSM 2007 – LPS Focșani participă, începând de astăzi, la Ploiești, la ultimul act al ediției de campionat 2019-2020

Lotul CSM 2007 LPS Focșani pentru turneul final U18 la baschet, care începe astăzi, 17 septembrie, la Ploiești, este alcătuit din Denis Miron, David Antonescu, Theodor Crăciun, Alexandru Bratosin, Alexandru Duță, Rareș Cristea, Dragoș Cristea, Cristian Bîra, Valeriu Dima, Andrei Brumaru, Alexandru Brumaru, Mario Balaban, Denis Nacu, Albert Miheci.

Staff-ul tehnic: Petruț Mihai – antrenor principal, Florin Munteanu – antrenor secund, respectiv Ștefan Munteanu – preparator fizic.

Campionatul Național de Baschet U 18, ediția 2019-2020, se va încheia în aceste zile, odată cu Turneul final, ale cărui jocuri au loc în aer liber pe terenurile din Parcul Municipal Ploiești.

În cursa pentru titlul național au avut dreptul să participe, așa cum arătau clasamentele seriilor în momenul opririi competiției din cauza pandemiei de Covid 19, U BT Cluj-Napoca, LPS Bihorul CSM Oradea, CS Agronomia București, CSU Știința București, CSA Steaua București, CSM 2007 LPS Focșani, CSU Sibiu, CSȘ nr. 4 București. Atunci când conducerea FR Baschet a cerut echipelor calificate să confirme ori să infirme participarea la turneul ce urma să aibă loc în aer liber, au spus că da cinci formații – U BT Cluj-Napoca, CS Agronomia București, CSM 2007 LPS Focșani, CSU Sibiu, CSȘ nr. 4 București. Testele Covid făcute înainte de turneu au mai scos din joc două echipe – U BT Cluj-Napoca și CSȘ nr. 4 București. Au rămas să joace pentru titlul de campioană, dar și pentru medaliile de argint și bronz focșănenii, sibienii și bucureștenii de la Agronomia.

Pentru tinerii baschetbaliști, antrenați de profesorii Petruț Mihai – principal, Florin Munteanu – secund și Ștefan Munteanu – pregătire fizică, ieșirea din cursă a clujenilor, care alcătuiesc cea mai bună echipă U 18 din România, reprezintă un avantaj, pentru că ar fi fost dificil să se bată la primul loc, aparent cel puțin al U BT Cluj Napoca. Însă într-un turneu în trei, cu Agronomia București și CSU Sibiu, oricare dintre formații poate fi câștigătoare. Formația bucureșteană are în componență mai mulți jucători care tocmai au devenit campioni ai României la U 20, Sibiul are la rândul său o echipă valoroasă, care a bătut pe CSM 2007 LPS Focșani în turul meciurilor din serie.

Însă, antrenorul Petruț Mihai este foarte încrezător în forța de joc a echipei sale, în calitățile jucătorilor săi, mai mulți internaționali ai României și cu experiență căpătată și în partidele echipei de Ligă Națională pentru care au evoluat în campionatul 2019-2020. ”În conjunctura în care sunt doar trei echipe, ne propunem să obținem mai mult decât ultimul loc. Să spun altfel: ne ducem să ieșim campioni. Am și vorbit în acest sens cu băieții, care spun același lucru!”.

Pentru a fi la nivelul competițional cu care să câștige turneul, baschetbaliștii focșăneni s-au pregătit la Focșani, dar și în cantonament la Gheorgheni ori la Bacău, acolo unde au avut la dispoziție teren asemănător celui pe care vor juca la Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here