Mița Guriță, un primar pentru oamenii din Urechești

0
2024

Mița Guriță este candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al comunei Urechești. Candidatul social democrat vrea să schimbe modul în care Primăria din Urechești comunică cu cetățenii comunei. Mița Guriță consideră că un primar trebuie să fie alături și pentru oameni, fără să îi fie frică nimănui să deschidă ușa de la Primărie. Cu multă muncă și implicarea echipei PSD, viitoarea primăriță vrea să realizeze mai multe proiecte care să îmbunătățească viața locuitorilor din comună. Un proiect prioritar al primăriței de la Urechești este înființarea releței de alimentare și distribuție gaze naturale în satele comunei. Proiecte importante sunt și asfaltarea tuturor drumurilor locale care asigură accesul către proprietățile oamenilor, înființarea unui birou de consultanță gratuită în cadrul Primăriei pentru atragerea de fonduri europene. Nu în ultimul rând, vor fi realizate investiții care să pună în valoare Mănăstirea Vărzărești, monumentul istoric care atrage foarte mulți vizitatori în comună.

„Voi fi un primar alături și pentru oameni. Ca primar al comunei Urechești îmi doresc o bună comunicare cu cetățenii localității, să nu îi fie teamă nimănui să deschidă ușa primăriei. Trebuie să schimbăm modul în care se face administrație publică în comuna noastră. Vreau să trăim cu toții într-o comunitate unită în dragoste și armonie, să dezvoltăm comuna noastră iar oamenii să fie mândri că trăiesc în Urechești. Suntem o comună cu oameni gospodari care merită tot ce este mai bun, merită condiții civilizate de viață, cu apă, canalizare, gaze naturale. Dumnezeu să ne binecuvânteze!”, a spus candidatul PSD Mița Guriță.

Proiectele propuse de Mița Guriță pentru comuna Urechești:

  • Finalizarea lucrărilor de aducțiune cu apă, canalizare și asfaltarea drumului DJ 205 (proiect realizat de Consiliul Județean)
  • Racordarea comunei Urechești la rețeaua de gaze naturale

  • Analiza proiectelor începute de actuala administrație și continuare proiectelor sustenabile
  • Eficientizarea activității administrative și optimizarea costurilor
  • Înființarea unui birou de consultanță gratuită în cadrul Primăriei pentru atragerea de fonduri europene în sprijinul tinerilor
  • Realizarea activității de cadastru și intabularea proprietăților publice și private, cu costurile suportate de primărie
  • Achiziționarea unui microbuz-transport școlari și preșcolari Toharca și Palanca
  • Construirea a două poduri și asfaltarea drumului ce duce la Mănăstirea Vărzărești

  • Punerea în circuit turistic a Mănăstirii Vărzărești declarată monument istoric

  • Inițierea unui program de renovare a Școlii Toharca
  • Renovarea tuturor fântânilor din comună
  • Șanțuri dalate pe ulițele comunei
  • Asfaltarea tuturor drumurilor locale și de acces către proprietăți
  • Apa pluvială dirijată pentru scurgere în pârâul Oreavu, nu în curțile oamenilor
  • Atragerea medicilor în comuna noastră
  • Deschiderea unui birou notarial
  • Deschiderea unui punct farmaceutic veterinar și a unui cabinet medical veterinar
  • Reabilitarea stadionului, construirea unei săli de sport și a unui teren de tenis
  • Amenajarea unui parc de joacă pentru copii
  • Înfrumusețarea centrului comunei
  • Reamenajarea și deschiderea pieței comunale, așa cum a fost odată, atât de necesară locuitorilor acestei comune
  • Atragerea investitorilor pentru a crea locuri de muncă astfel încât tinerii noștri plecați pe alte meleaguri să se întoarcă cu drag acasă

Consiliul Județean modernizează drumul județean 205B

Una dintre investițiile așteptate de locuitorii din Urechești este de modernizare a drumului județean DJ 205 B. Lucrările sunt derulate în cadrul proiectului de investiții „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile Dumbrăveni, Gugeşti, Popeşti, Urecheşti, Budeşti, Coteşti, Blidari, Bonţeşti, Dălhăuţi, Faraoanele, Râmniceanca, Beciu, Odobeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T” derulat de Consiliul Județean. Lucrările sunt finanțate cu fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, în valoare de aproximativ 22 de milioane de euro. Lucrările sunt executate de Asocierea SC SA & PE CONSTRUCT SRL Bacău – SC SPEDITION UMB SRL Bacău și SC TEHNOSTRADE SRL Bacău, prin liderul SC SA & PE CONSTRUCT SRL Bacău, în urma licitației publice, care a avut drept criteriu de atribuire cel mai bun raport calitate-preț, în ceea ce privește prețul ofertei și perioada de garanție a lucrărilor. Perioada de garanție acordată de constructor este de 120 de luni (10 ani).

Potrivit proiectului, pe acest drum trebuie efectuate următoarele lucrări: Modernizarea prin refacerea completă a structurii rutiere pentru 29,7 km din drumul judeţean DJ 205B; Lucrări de reabilitare ale celor 7 poduri existente, cu păstrarea suprastructurii actuale sau cu înlocuirea suprastructurii, după caz; Construirea unui pod nou; Amenajarea a 60 de staţii care vor deservi transportul public de călători; Execuţia a 40.485 mp trotuare pe toată lungimea drumului din intravilan; Execuţia a 370 m parapete de protecţie; Montarea a 347 indicatoare rutiere; montarea a 219 bucăţi indicatoare cu leduri – semnalizare luminoasă; Execuţia a 88,4 km marcaje longitudinale; Amenajarea a 37 treceri de pietoni cu semnalizare luminoasă cu panou fotovoltaic. Beneficiari direcţi ai acestui proiect vor fi locuitorii oraşului Odobeşti și ai comunelor Dumbrăveni, Gugeşti, Popeşti, Urecheşti, Coteşti, Cîrligele, Vîrteşcoiu.

Rețea de canalizare cu fonduri europene

Lucrările la sistemul de canalizare din Urechești au fost inaugurate în prezența președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan. Investițiile fac parte din contractul de lucrări „Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești“, care deservește o populație de circa 33.370 locuitori din localitățile Bordești, Broșteni, Dumbrăveni, Gugești, Obrejița, Popești, Sihlea, Slobozia Bradului, Tâmboești, Urechești, Vîrteșcoiu. Lucrările sunt executate de Asocierea Ludwig Pfeiffer S.R.L– Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH &Co KG. Perioada de execuție a lucrărilor este de 28 de luni, plus 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

La Sistemul de canalizare din Urechești vor fi realizate extinderi la rețeua de canalizare de 5.725 metri, la conducte de refulare de 353 metri și 2 buc pentru stațiile de pompare ape uzate. Valoarea lucrărilor ce vor fi realizate pe raza comunei Urechești este de aproape 8 milioane de lei. „Continuăm ceea ce facem de foarte mulți ani în județul Vrancea și anume îmbunătățim infrastructura privind calitatea vieții cetățenilor din județul Vrancea. În comuna Urechești continuăm programul de alimentare cu apă și extinderea rețelelor de canalizare în cadrul proiectului Vranceaqua II“, a declarat Marian Oprișan.

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here