Rugby: Doi focșăneni în derbiul Steaua – Dinamo București din finala mică a Campionatului Național!

0
352

În foto, postată pe pagina de facebook aVikings Project, Alexandru Savin și Sergiu Puescu, în zilele finalelor Campionatului național.  

 

Alexandru Savin a jucat pentru Steaua, iar Sergiu Puescu pentru Dinamo, sâmbătă, 12 septembrie

Dintr-un rugby, cel focșănean, care – din motive obiective – produce mult mai puțin decât în anii cu mari performanțe ai manageriatului și profesoratului regretatului Viorel Ion, urcă, totuși, jucători spre echipele de top ale României. Voi numi doar doi, cei mai reprezentativi în acest moment: Alexandru Savin, din august 2019 component al Stelei București și al Naționalei de seniori a României, și foarte tânărul Sergiu Puescu, recent transferat de la juniorii Focșaniului, unde a fost antrenat de Romeo Păun și Cătălin Răileanu, la Dinamo București, component al Naționalei de Tineret a României. Ambii au evoluat sâmbătă, 12 septembrie, în derbiul Steaua București – Dinamo București din finala mică a Campionatului Național. A câștigat Steaua, la victoria căreia Alex Savin a avut o contribuție importantă.

Chiar dacă echipa la care a ajuns de câteva zile a pierdut, Sergiu Puescu a jucat dezinvolt, a arătat că merită să fie component al lui Dinamo, dar și al Vikings Project inițiat de Alex, împreună cu preparatorul fizic de la CSM București, Robert Sorin Ion. Vikings Project este un program de pregătire fizică și psihică, organizat pe bază de voluntariat pentru jucătorii fără resurse materiale.

Remarcabil este că un tânăr plecat de la școala focșăneană de rugby, Alexandru Savin, din ultima generație a lui Viorel Ion,face o operă prin care își continuă maestrul! Felicitări, Alex, ca și colegului tău, cu care dai consistență și existență proiectului!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here