Handbal, Liga Națională: Focșănenii încep sezonul oficial!

0
131

De astăzi și până joi, inclusiv, CSM Focșani 2007 va juca în turneul de la Sfântu Gheorghe al Campionatului național

Jocuri: marți, de la ora 12:00, cu CSM Reșița; miercuri, de la ora 16:00, cu Dinamo București, transmis în direct de TVR 1; joi, de la ora 17:00, cu CSM București, transmis în direct de TVR 1

Programul meciurilor CSM Focșani 2007

Handbalul de seniori și-a început sezonul competițiilor oficiale naționale cu barajul pentru promovarea în Ligă și finala Cupei și Cupercupei României. Au încheiat cu profitul pe care și l-au dorit nou promovatele CS Magnum Botoșani și CSU din Suceava și Dinamo București, care și-a adjudecat Cupa și Supercupa României în dauna HC Dobrogea Sud. De astăzi, își încep cursa în campionat cele 16 competitoare – 14 din campionatul trecut și cele două nou venite.

Despre condițiile în care va debuta campionatul este de spus că va fi o premieră care dă mult de lucru nu doar oficialilor federali, ci mai cu seamă echipelor, care au de trecut testele Covid, nu s-au putut antrena așa cum ar fi fost nevoie. De asemenea, au probleme de lot pentru că o parte dintre jucătorii extracomunitari transferați în această vară nu au drept de joc din motive de lipsă a vizei de intrare în România.

Din această perspectivă, va fi un început viciat de campionat, dar altul nu este! Iar echipele nu au alternativă, dacă așa cum a decis Federația! Jocurile primelor trei etape ale campionatului se vor disputa la Sfântu Gheorghe, în județul Covasna, în zilele de 15, 16 și 17 septembrie. CSM Focșani 2007 are o programare cu un joc – în mod teoretic – mai ușor, cu CSM Reșița, astăzi, de la ora 12:00, în Sala Kati Szabo și două partide cu mare grad de dificultate: miercuri, de la ora 16:00, cu Dinamo București, în Sala Polivalentă, și joi, de la ora 17:00, în Sala Kati Szabo, cu CSM București. Întâlnirile cu Dinamo și CSM București vor putea fi urmărite la TVR 1, care le va trasmite în direct.

Avancronică

Echipa Focșaniului începe ediția de campionat cu un lot a cărui omogenitate este asigurată de un lot care a suferit puține modificări în intersezon și care continuă o manieră de joc sedimentată în ultimul an. Au venit patru jucători – Filip Marjanac, Roman Makrishin, Constantin Rusu, care vor putea evolua încă din turneul de la Sfântu Gheorghe, și Goran Krstevski, care a reușit să-și depună ieri, la Ambasada României de la Skopje, documentele pentru viză. Filip este un redutabil marcator, extremă stângă de clasă care și-a demonstrat valoarea în anii în care a jucat pentru Politehnica Timișoara. Și care s-a integrat repede în angrenajul CSM 2007.

Roman, inter stânga, este golgeterul din urmă cu un sezon al Superligii din Federația Rusă și al treilea jucător în clasamentul celor mai buni hadbaliști din Rusia în campionatul 2019-2020. Constantin Rusu este un portar tânăr, de perspectivă, jucător de lot național! Ceilați handbaliști ai CSM 2007 pentru campionatul care începe astăzi sunt: Marocico și Cloșcă – portari; Mocanu, Cozorici, Țuțu, Hrimiuc, Ragea, Gramatic, Marijanac, Cloșcă, Pătru, Popovici, Eros, Mănescu, Nuțu, Miroiu. Echipa este antrenată de Dalibor Cutura și Marko Isakovic, antrenor pentru pregătirea fizică, de asemenea, nou venit, dar cu bogată experiență în handbalul din România. Pentru meciurile din perioada 15-17, echipa s-a pregătit cât a putut de bine și va juca pentru a obține maximum posibil.

Dalibor Cutura mi-a spus că ia în serios fiecare meci, inclusiv pe cel cu CSM Reșița, în fața căreia CSM 2007 a pierdut anul trecut, când era în partea de sus a clasamentului, iar adversarii pe ultimul loc cu zero puncte. Marea dificultate a partidelor cu Dinamo și CSM București este indiscutabilă, dar focșănenii au reușit să câștige cu CSM București și să facă meciuri memorabile cu campionii de atunci, recent câștigători ai Cupei și Supercupei, acum!

Altfel spus, este posibil orice! Cum va fi, suporterii focșănenilor vor putea vedea la TVR 1, miercuri de la ora 16:00 și joi de la ora 17:00.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here