GALERIE FOTO: Fotbal, Liga a III-a: Greu cu Făureiul lui Bănel!

0
316

CSM Focșani 2007 – CS Făurei 4-1 (1-1)

Formații:

CSM Focșani 2007: Geantă – Juncănaru, Panaite, Maftei, Ilie (46 Vochin) – Negoiță, Stancu (58 Taciuc), Preoteasa, Gorovei (46 Manu), Ghenovici (90 Oprea), Lemac (66 Jurj).

Antrenor, Alin Chița

CS Făurei: Popescu – Agache, Banu, Niță, Micu, Păduraru, Bănel Nicoliță, Dumitru, Roată, Lungoci, Stelică Nicoliță. Rezerve: Moldoveanu, Savu, Aurel Nicoliță, Mihai Ion.

Antrenor, Ionel Balaban

CSM Focșani 2007 și CS Făurei au jucat sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 17:00, în prima rundă a ediției de campionat 2020-2021, pe stadionul Milcovul. Despre gazde erau cunoscute o mulțime de informații după ce avuseseră mai multe meciuri de pregătire. Echipa arătase bine, avusese dezinvoltură, marcase mult în uma unor prestații de calitate. Oferea suporterilor certitudine – câtă poate fi într-un sport de echipă – că pornește favorită în partida cu Făureiul, care terminase campionatul trecut pe un loc de la jumătatea clasamentului. Despre oaspeți nu se știa decât că echipa este manageriată de fostul foarte valoros fotbalist Bănel Nicoliță, care îi este și jucător. Iar când îl ai pe Bănel în teren, totul este posibil, așa cum avea să se vadă în meciul de sâmbătă! Din formația oaspete mai făceau parte câțiva fotbaliști cu mare experiență competițională, nume importante în ligile a II-a și a III-a. Erau premise pentru o întâlnire de bun nivel!

În prima repriză, a fost o dispută între o echipă dezinvoltă – a Făureiului – care a făcut un pressing fără menajamente pe tot terenul, și o alta crispată, căreia nu-i curgea jocul, respectiv echipa gazdelor. Chiar și în aceste condiții, focșănenii au avut opt situații din care ar fi putut înscrie, dar Lemac, Stancu și Negoiță au fost blocați în careu de portarul Făureiului, Gorovei a trimis peste poartă de trei ori de la 14-16 metri, iar Preoteasa a șutat în bară, mingea a revenit în teren și, de la 10 metri, Ghenovici a reluat slab, iar Popescu a prins mingea.

În minutul 44, o fază lucrată de oaspeți pe stânga l-a pus în poziție de șut pe Micu, aflat în centrul careului, iar juniorul Făureiului a deschis scorul. Era împotriva cursului jocului, însă a fost premiul primit de echipa care a evoluat cu degajarea celei care știe ce poate și crede în ceea ce poate! Un minut mai târziu, a urmat o lovitură liberă a focșănenilor de pe dreapta atacului lor. Mingea a ajuns la Lemac, vârful CSM 2007 a deviat spre poartă, Popescu a respins și, pe fază, de la 16 metri, Negoiță a șutat splendid, bară-gol de mare spectacol: 1-1!

După pauză, Alin Chița a schimbat banda stângă și, după un sfert de oră, au reînceput ocaziile la poarta Făureiului. A fost mai întâi șutul lui Taciuc din minutul 61, dar partarul oaspeților a respins în corner, apoi cel al lui Jurj peste transversală, din 16 metri. Oaspeții au încercat să reziste asaltului focșănenilor, dar în minutul 81 inevitabilul s-a produs: Jurj a șutat în bară, mingea a revenit în teren, iar Taciuc a marcat pentru 2-1. Două minute mai târziu, Manu a sprintat pe stânga, nu s-a mai dus la centrare, ci a intrat spre zona centrală, i-a pasat lui Jurj, deviere la Ghenovici care a reluat de la 20 de metri, pe jos, imparabil: 3-1. În minutul 88, Jurj a primit mingea la 30 de metri în fața rarefiatei apărări a oaspeților, a urmat o cursă până în careu și golul de 4-1. Același Jurj, în foarte bună dispoziție de joc, a șutat în bară în minutul 89.

Partida s-a încheiat cu o victorie a gazdelor mai clară decât părea să fie vreme de vreo 70 de minute. CSM 2007 a făcut pe ansamblu un joc bun, a câștigat mai mult decât meritat și anunță contracandidatele că este pregătită să de bată pentru șefia seriei!

Oaspeții au lăsat o frumoasă impresie, iar Bănel Nicoliță a fost admirabil în tot ce a făcut pe teren. 

La final, primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă, care a asistat la meci, a felicitat echipa CSM Focșani 2007 pentru joc și victoria obținută.  

Sâmbătă, 19 septembrie, CSM Focșani 2007 va juca în deplasare, de la ora 17:00, cu CSM Bacău.

Rezultatele etapei în seria a 2-a a Ligii a III-a:

Sportul Chiscani – Sporting Lieşti 2-5. Au marcat Huțu- minutul 67, Pascu-minutul 76, respectiv Manea- minutul 43, Mihu- minutul 58, Dănăilă- minutul 61, Zărnescu- minutul 63, Grigoraș- minutul 72.
CSM Râmnicu Sărat – SC Oţelul Galaţi  1-0: A marcat Socol- minutul 80.
Avântul Valea Mărului – Dacia Unirea Brăila 0-3. Au marcat Ioniță- minutul 50, Patrick Petre- minutul 65, Zamfir- minutul 76.
Viitorul Ianca – CSM Bacău 2-0. Au marcat Radu- minutul 19, Dima- minutul (90+2).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here