GALERIE FOTO: Copiii Centrului de zi ”Dănuț”, premiați de polițiști

0
33

ELEVI PREMIAȚI DE POLIȚIȘTI

Vineri, 11 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea i-au vizitat pe copiii Centrului de zi ”Dănuț” din satul Pitulușa, comuna Broșteni, pentru a le oferi sfaturi pe care toți elevii ar trebui sa le respecte pentru a fi în siguranță, atât pe stradă, la școală, cât și în mediul online.

Pe parcursul vizitei, polițiștii i-au premiat cu diplome și i-au felicitat pe copiii și profesorii coordonatori pentru implicarea de care au dat dovadă în participarea la Concursul de video/ desene ”Vacanța în siguranță”, întrucât, dintre toate unitățile de învățământ înscrise, Centrul ”Dănuț” a avut cei mai mulți participanți în cadrul concursului, în ciuda dificultăților cu care aceștia se confruntă (cerințe educative speciale/ medii defavorizate/ familii monoparentale/ familii tip plasament).

Pentru respectarea măsurilor de siguranță împotriva răspândirii virusului SarsCov2, la activitate au fost prezenți o parte dintre beneficiarii centrului. Polițiștii au oferit copiilor seturi compuse din materiale de prevenire, rechizite școlare și produse de igienă personală. Am fost plăcut impresionați de modul interactiv în care copiii au înțeles să desfășurăm activitatea precum și de rezultatele frumoase ale activităților care se desfășoară în mod curent în cadrul centrului (pictură, dans, cor, ateliere de creație) dar și o minunată colecție în care sunt păstrate cu sfințenie obiecte din portul popular.

Indiferent de modul în care se va desfășura procesul educativ , pentru a fi în siguranță, copiii trebuie să respecte câteva recomandări:

*Discută cu profesorii sau cu părinții și solicită sprijinul acestora ori de câte ori esti amenințat ori șicanat de colegi în clasă sau de persoane necunoscute pe internet.

*Atunci când ești martor la o ceartă sau o încăierare, alertează imediat personalul de securitate sau cadrele didactice.

*În cazul în care în jurul școlii se află persoane care lovesc, amenință ori pretind bani ori alte bunuri elevilor, sesizează imediat unul dintre profesori și poliția.

*Dacă vreun coleg îți propune să faci ceva cu care tu nu ești de acord, refuză categoric! Acționează conform propriilor tale convingeri!

*Respingeţi propunerile cunoscuţilor de a participa la anumite distracţii: consum de alcool, de droguri, jocuri de noroc, distrugeri, violenţe verbale şi fizice;

*Nu reacționa violent dacă intri într-o dispută cu alt elev. Fii primul care renunță! Un conflict poate avea urmări grave!

*Reduceți cât mai mult timpul petrecut în fața dispozitivelor electronice, cu atât mai mult în situația în care veți fi nevoit să participați la ore și să vă faceți temele pe acestea!

*Nu da persoanelor necunoscute, întâlnite pe internet, informații personale (nume, adresa numele scolii, numărul de telefon)

*Nu te întâlni cu persoane cunoscute pe internet, fără să anunți părinții/ un adult de încredere. În spatele unui profil frumos se pot ascunde intenții periculoase.

*Despre persoanele cunoscute pe internet nu știi de fapt nimic: cine sunt în realitate sau care sunt adevăratele lor intenții.

*Ai grijă ce informații și fotografii postezi pe rețelele de socializare- acestea pot rămâne pe alte computere chiar dacă tu vei șterge postarea inițială. Restricționează accesul necunoscuților la profilul tău!

*Renunță la comunicarea virtuală cu persoanele care îți provoacă neplăcere sau frică. Dacă aceste insistă, blochează-le sau raportează fapta.

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea urează tuturor elevilor, părinților și cadrelor didactice un an școlar plin de realizări și fără evenimente negative!

Comunicat IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here