Controale ale pompierilor în unitățile de învățământ din Vrancea

0
58

Activităţi desfăşurate de I.S.U. Vrancea la început de an şcolar

Inspecţia de Prevenire din cadrul I.S.U. Vrancea desfăşoară pe parcursul întregului an activităţi de verificare şi îndrumare la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ, cu ocazia controalelor executate la nivelul unităţilor administrativ teritoriale, conform planificărilor care stau la baza derulării activităţilor specifice, în vederea identificării şi remedierii posibilelor cauze care pot genera situaţii de urgenţă.

La nivelul judeţului Vrancea, figurează 534 de clădiri unităţi de învăţământ dintre care 145 deţin autorizaţie de securitate la incendiu, 295 dintre acestea nu fac obiectul autorizării şi 94 funcţionează, până în prezent, fără autorizaţia de securitate la incendiu.

Cu prilejul începerii noului an școlar 2020-2021, pentru siguranţa copiilor, elevilor, a personalului didactic şi auxiliar din grădiniţe, şcoli şi licee, în perioada 03 – 10 septembrie, Serviciul Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a desfăşurat 24 acţiuni de control și activităţi de îndrumare și informare preventivă, pe linia respectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor la unitățile de învățământ.

Pe timpul verificărilor, au fost depistate 48 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, 44 dintre acestea fiind soluționate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate, cadrele Inspecţiei de Prevenire au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, constând în avertisment. Cu ocazia controalelor efectuate, personalul instituţiilor de învăţământ a fost instruit cu privire la regulile şi măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă, precum şi a activităţilor specifice, care se pot organiza în clase cu grupuri restrânse.

În perioada următoare, specialiștii ISU vor executa activități specifice de control și îndrumare, atât pentru asigurarea începerii anului școlar în siguranță, cât și pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor la secțiile de votare organizate în instituțiile de învățământ.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here