Străoane. Primarul Vasile Zbîrciog: „Vom continua lupta pentru modernizarea și dezvoltarea comunei noastre”

0
1369

Primarul Vasile Zbîrciog este candidatul Partidului Social Democrat pentru un nou mandat la Primăria Străoane. Primarul Vasile Zbîrciog candidează pentru a continua proiectele pe care le are în derulare și pentru a dezvolta noi investiții care crească nivelul de trai în Străoane. Pe lista de investiții realizate de echipa PSD condusă de Vasile Zbîrciog se află mai multe proiecte din care amintim: asfaltare de străzi, alimentare cu apă, realizarea conductei de alimentare cu gaze naturale, construcția sălii de sport.

Pe lista de investiții propuse pentru următorul mandat se află extinderea rețelei de alimentare cu gaze naturale, amenajarea de trotuare pietonale pe marginea drumului național, reabilitarea monumentului Ecaterinei Teodoroiu din satul Muncelu, Grădinița cu program prelungit și after school. „Împreună cu echipa mea de consilieri locali voi continua lupta pentru modernizarea și dezvoltarea comunei noastre, prin multe proiecte în curs de execuție și cu alte proiecte noi, finanțate cu fonduri europene, buget de stat și sume alocate de Consiliul Județean și Consiliul Local! Vă mulțumesc pe această cale pentru toată susținerea și încrederea de care ați dat dovadă în toți acești ani! De asemenea, vă cer sprijinul și votul de încredere pentru Consiliul local al comunei Străoane, vă cer sprijinul și votul de încredere pentru președintele Marian Oprișan și echipa sa de consilieri. Doar împreună cu echipa social democrată, comuna Străoane va continua să se dezvolte în următorii ani !, a spus primarul Vasile Zbîrciog.

Una dintre investițiile finalizate anul acesta, în luna august, a fost construcția sălii de sport din comuna Străoane, un obiectiv de investiție realizat din venituri locale și din sume alocate de Consiliul Județean. Proiectul a fost început în 2018 și a fost finalizat în acest an. Mulțumesc constructorilor și personalului Primăriei care au fost implicați în acest proiect, președintelui Consiliului Județean, domnul Marian Oprișan și, nu în ultimul rând, consilierilor locali!, a spus primarul Vasile Zbîrciog, precizând că nu se percepe nicio taxă de la persoanele care utilizează sala de sport.

Una dintre cele mai mari investiții din Străoane este realizarea sistemului de alimentare cu gaze naturale. La sfârșitul lunii august, primarul Vasile Zbîrciog a semnat contractul de cofinanțare a proiectului „Extinderea sistemului de distribuție gaze naturale” în comuna Străoane. Potrivit proiectului, prin acest contract vor fi alimentate cu gaze naturale toate străzile din satele Străoane de Jos, Străoane de Sus și Muncelu. Valoarea totală a investiției de alimentare cu gaze naturale a locuințelor din Străoane este de aproximativ 5,3 milioane de lei cu TVA și cuprinde toate gospodăriile din satele componente ale comunei. „Este vorba atât de lucrările de proiectare cît și de execuție a sistemului de alimentare cu gaze. Finanțarea urmează să fie realizată de la bugetul local în parteneriat cu societatea Gazmir Iași. În schimb, societatea menționată va beneficia de un contract de concesiune a sistemului de alimentare cu gaze pentru 49 de ani“, a afirmat primarul Vasile Zbîrciog.

Primarul Zbîrciog a explicat că administrația locală nu s-a îndatorat la bănci pentru realizarea investiției atât de necesară comunei. Astfel, lucrările la rețeaua de alimentare de 7,5 km au fost deja achitate, iar Primăria Străoane nu are nicio datorie la constructor. De asemenea, pentru contractul nou încheiat, de extindere a rețelei de gaze naturale, pe o lungime de 17,9 km, nu au fost achitate sume, urmând să fie alocate sumele necesare în funcție de cât se va construi. Rețeaua de alimentare cu gaze naturale va avea 8 kilometri lungime și 500 abonați în prima etapă, iar în a doua etapă numărul abonaților va crește la 1500 de gospodării active. „Este un proiect dorit de majoritatea locuitorilor comunei, un proiect care va contribui la dezvoltarea economică a comunei noastre“, a mai spus primarul comunei Străoane, Vasile Zbîrciog.

Consiliul Județean investește în rețeaua de alimentare cu apă și de canalizare

La Străoane, Consiliul Județean Vrancea realizează lucrări la proiectul de investiții Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea – etapa a II-a”. Potrivit contractului de lucrări, la Străoane va fi extinsă rețeaua de alimentare cu apă cu 7.283 metri, vor avea loc lucrări de extindere la o staţie de pompare ape uzate și vor fi extinse conductele de refulare cu 5.251 metri. Perioada de execuție a lucrărilor este de 20 luni + 36 luni perioada de garanție. «Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea – etapa a II-a”» este un proiect regional fiind primul proiect de acest gen implementat în România, prin care un număr mare de vrânceni vor beneficia de apă curentă și canalizare la standarde europene. Finanţarea celei de-a doua etape a proiectului Vranceaqua este asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, valoarea totală a investiției fiind de 941 milioane de lei, respectiv 207 milioane de euro. 85% din această sumă este asigurată din fonduri europene, 13% din subvenții de la bugetul de stat, iar 2% reprezintă contribuția de la bugetul local. Perioada de implementare a proiectului regional este: 2018 – 2022. Valoarea totală a proiectului este de 941.584.070 lei, din care contribuția Uniunii Europene, prin Fondul de Coeziune, este de 800.346.460 lei“, se arată într-un mesaj al președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Realizările primarului Vasile Zbîrciog în ultimii ani:

Asfaltare DC 50 – Văleni și străzi comunale în satele Străoane de Jos, Străoane de Sus, Muncelu – 7,2km;

Achiziționare autoturism teren – Dacia Duster;

Achiziționare autoutilita – IVECO – 7,5t

Reconstrucție gard școala Muncelu

Achiziționare generator electric;

Înlocuire acoperiș Școala nr. 1 Străoane de Jos

Modernizare și asfaltare DC 49 – Străoane – Repedea km 1 – 3.1;

Modernizare și asfaltare Strada Chiscului, sat Muncelu – fonduri AFIR

Construcție Sală de sport – fonduri proprii

Alimentare cu apă în sat Repedea

Alimentare cu gaze naturale – construirea conducta principală

Wi-Fi gratuit în 11puncte de interes local

Primăria Străoane derulează următoarele proiecte de investiții:

Modernizare Cămin Cultural Străoane de Jos – fonduri europene AFIR

Modernizare și asfaltare DC50 – StrăoaneVăleni și drumuri comunale – finanțarea prin PNDL

Canalizare;

Extindere alimentare cu gaze naturale

Proiecte propuse de primarul Vasile Zbîrciog pentru mandatul 2020-2024:

Asfaltare drumuri comunale – cu finanțare CNI și AFIR restul de 7,55 km acoperind integral comuna – proiect început

Modernizare iluminat public cu lampi led – proiect început

Înființare și modernizare Grădinița cu program prelungit și after-school – proiect aprobat

Amenajare trotuare pietonale și betonare șanțuri scurgere ape pluviale;

Amenajare drumuri comunicații terenuri agricole și forestiere

Amenajare piață agro-alimentară și de struguri – proiect început

Amenajare bază sportivăStrăoane de Sus

Reabilitare monument Ecaterina Teodoroiu – sat Muncelu

Regularizare râu Șușița în sat Repedea și sat Talapan;

Continuare regularizare pârâul Repezii – sat Repedea;

Reabilitare magazie Primarie

Implementare plăti taxe și impozite prin intermediul platformei ghiseul.ro

Înființare muzeu local

Achiziționare freză zăpada și braț pentru cosit acostament.

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here