Ediția: Joi 23 ianuarie 2025 Nr. 6799
Ediția: Joi 23 ianuarie 2025 Nr. 6799

2020-2024 – un nou mandat pentru Marian Oprișan înseamnă noi investiții în INFRASTRUCTURA socială, DRUMURI, ALIMENTARE cu APĂ și CANALIZARE

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, candidează pentru un nou mandat din partea Partidului Social Democrat. Proiectele sale au vizat infrastructura mare și s-au concretizat în modernizarea drumurilor și podurilor, canalizare și alimentare cu apă pentru localitățile vrâncene. Proiectul privind managementul integrat al deșeurilor, conform cerințelor Uniunii Europene, este aproape de final. Actualul Spital Județean a fost dotat, în ultimii patru ani, ca urmare a demersurilor președintelui Marian Oprișan, cu aparatură de ultimă generație, în valoare de circa 80 milioane lei. Secția TBC a Spitalului Județean și Policlinica pentru copii vor fi, de asemenea, reabilitate prin proiecte ale administrației județene, precum și clădirea în care funcționează Serviciile de Pașapoarte, Permise de Conducere și Evidența Populației. Sunt avute în vedere proiecte care vizează alimentarea cu gaze sau restaurarea unor clădiri simbol.

Următorii patru ani aduc alte proiecte importante de investiții care să asigure o calitate sporită vieții vrâncenilor:

INFRASTRUCTURĂ socială

  • Reabilitare energetică şi lucrări conexe la Spitalul Judeţean de Urgență – “Sf. Pantelimon” Focşani – Secția Psihiatrie și boli infecțioase, secția Dermatologie, ORL, Oftalmologie. Valoarea totală a investiției este de 12.104.509,84 lei (496.186,97 EURO)
  • Reabilitare energetică și lucrări conexe centru DGASPC – VN – sat Petrești, comuna Vînători. Valoarea totală a investiției este de 16.084.096,79 lei (316.855,73 EURO)
  • Reabilitare energetică și lucrări conexe Corp C10, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna”, str. Cuza Vodă, nr. 56, Municipiul Focșani. Valoarea totală a investiției este de 4.802.789,15 lei (429,17 EURO)
  • Centrul de zi de recuperare şi reabilitare copii cu dizabilităţi, Corp C1, C2, C3, C4, Str. Cuza Vodă, nr. 52, Municipiul Focșani. Valoarea totală a investiției este de 3.859.342,63 lei (872,03 EURO)
  • Reabilitare energetică și lucrări conexe, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, B-dul Gării, nr.13, Municipiul Focșani. Valoarea totală a investiției este de 2.720.211,75 lei (960.93 EURO)
  • Reabilitare energetică și lucrări conexe Galeriile de Artă, municipiul Focșani. Valoarea totală a investiției este de 1.350.391,28 lei (477,13 EURO)

DRUMURI:

1.Reabilitarea și modernizarea a 200 km de drum județean.

          Lungimea rețelei de drumuri județene este de 729,87 km. Lungimea totală a rețelei de drumuri județene modernizate și aflate în modernizare este de 426,834 km.

  1. Consolidarea și reabilitarea a 40 de poduri aflate pe rețeaua de drumuri județene.
  1. Autostrada A 7 – intră pe teritoriul administrativ al județului Vrancea la Sihlea, prin Voetin, și iese pe la Adjud – limită cu județul Bacău. Este compus din 2 sectoare:
  • Buzău – Focșani: Sihlea, Obrejița, Gumești, Sl.Ciorăști, Golești, Milcovul, Mîndresti, Vânători, Focșani
  • Focșani- Bacău: Odobești, Garoafa, Bolotești, Țifești, Movilița, Panciu, Ruginești, Pufești, Adjud limită județ Bacău

Au fost emise Certificatele de Urbanism pentru ambele sectoare. Au fost trimise către UAT- urile pe raza cărora va trece drumul expres documentațiile pentru abținerea avizului.

APĂ CANAL:

Înființarea de sisteme vidanjabile de colectare a apelor uzate în 93 de localități, din 28 UAT-uri, în care sistemele centralizate de canalizare nu au fost eligibile nefiind viabile din punct de vedere economic potrivit UE

Se are în vedere accesarea programelor viitoare cu finanțare UE pentru înființarea și dezvoltarea de sisteme de apă și canalizare în mai multe localități ale județului Vrancea, astfel:

  1. Accesarea noului program „Mecanismul de redresare și reziliență” pentru care am estimat o valoare investițională de cca 100 milioane Euro și care se va adresa unui număr de 93 localități, din 28 UAT-uri, în care sistemele centralizate de canalizare nu sunt viabile din punct de vedere economic și se propune înființarea de sisteme vidanjabile de colectare apelor uzate.
  2. Pentru perioada de programare 2020-2027 se propun noi programe operaționale, iar pentru specificul de apă-canal există propus Programul Operațional de Dezvoltare Durabilă-PODD– accesat în vederea realizării de noi investiții în acest domeniu, în concordanță cu cerințele de eligibilitate care vor însoți aceste noi programe pentru a atinge obiectivul specific „Promovarea Managementului Durabil al Apei”.

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?