Ion Ștefan scoate minciuni din Grindă și despre Mopaf

0
1734

Campania electorală a candidatului PNL la funcția de Primar al Municipiului Focșani continuă cu încă o mare minciună, legată de fostul Mopaf. Într-un filmuleț electoral, deputatul Grindă aruncă acuzații fără nicio acoperire reală spunând despre fostul Mopaf că acolo sunt “ruinele guvernării PSD, 26 ha de ruine, în timp ce ei huzuresc în concedii”. Cel care în 2016 păcălea lumea cu metroul de la Focșani, vine acum și cu un tupeu inimaginabil promite să facă un mare parc pe locul fostei fabrici de mobilă.
Grindă, ești un mare MINCINOS!
Cum vei face un parc (sau orice altceva) pe un teren PRIVAT, care nu aparține Primăriei?! Și nu numai că nu aparține, dar nici măcar nu poate fi cumpărat!

Tocmai de aceea, facem câteva precizări, ca toți focșănenii să vadă încă o dată cât de MINCINOS este candidatul PNL!
Încă din 2016, Primarul Misăilă a demarat o serie de întâlniri și discuții cu cei 3 proprietari ai terenului fostului Mopaf, concluziile și rezultatele fiind prezentate opiniei publice și consilierilor locali. În urma discuțiilor purtate, Primăriei Municipiului Focșani i-a fost înaintată o ofertă de vânzare a întregului teren. La momentul respectiv exista și o linie de finanțare pe fonduri europene, Axa Prioritară 4 din POR 2014-2020, Obiectivul Specific 4.2 – Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din municipiile reședință de județ. Practic, Primăria putea lua până la 5.300.000 euro pentru amenajarea unei zone de agrement pe terenul neutilizat al fostului Mopaf.
Din păcate însă, dincolo de opoziția îndărătnică a grupului liberal din Consiliul Local (cumpărarea terenului avea nevoie de un vot cu 2/3), toate aceste discuții s-au oprit în clipa în care lichidatorul judiciar al Mopaf, entitate juridică intrată între timp în procedură de insolvență, a blocat orice acțiune în acest sens, solicitând în instanță anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru cele 3 loturi de teren, vândute către 3 societăți aflate în prezent în procedura insolvenței.

Litigiul a ajuns în acest moment la Înalta Curte de Casație și Justiție. După finalizarea acestuia însă, vor fi reluate procesele ce au ca obiect procedura insolvenței celor trei entități proprietare ale întregii suprafețe de teren. Cu alte cuvinte NIMENI nu poate, în momentul de față, cumpăra terenurile respective, atâta vreme cât speța se află pe rolul instanțelor, fără o hotărâre definitivă și irevocabilă. Iar stadiul actual nu prevede un final mai devreme de câțiva ani!
Toate aceste date sunt foarte bine cunoscute și de către consilierii locali PNL, cărora li s-a prezentat în ședințe întreaga documentație. Este vorba de aceiași consilieri liberali care, timp de 4 ani de zile, s-au opus la TOATE proiectele care prevedeau achiziții de imobile, deși acestea prezentau interes major pentru comunitate în diverse proiecte de dezvoltare a orașului.

În tot acest timp, consilierii PNL au trântit 188 de proiecte de hotărâre (vot cu 2/3) necesare dezvoltării Focșaniului și au CHIULIT de la 7 ședințe de Consiliu Local. Alte 609 proiecte nu au fost pe placul liberalilor, dar au trecut totuși, deoarece pentru adoptarea lor era nevoie doar de o majoritate simplă.
Ori în aceste condiții, faptul că azi vine candidatul PNL și spune cât se poate de senin că el va face un parc pe terenul fostului Mopaf arată micimea caracterului unui om, care îi MINTE fără nicio jenă pe focșănenii pe care îi întâlnește în periplul său electoral. NU este normal ca cel NUMIT ministru al unuia dintre cele mai importante ministere din Guvernul să emită păreri TOTAL neavizate vizavi de situații juridice/litigioase de care HABAR NU ARE.
În consecință, solicităm în mod public deputatului Grindă să răspundă la următoarele întrebări:
1. Cum va contrui un parc pentru focșăneni pe un teren privat care nu aparține municipalității?
2. Cum va achiziționa terenul fostului Mopaf, în condițiile în care există un litigiu nefinalizat aflat pe rolul instanței, care mai durează câțiva ani?
3. În eventualitatea în care totuși terenul va putea fi cumpărat cândva, care este sursa de finanțare pentru achiziția acestuia?
4. În cazul în care și achiziția (care se ridică la câteva milioane de euro, având în vedere prețul actual al unui mp de teren în Focșani) va fi totuși finalizată, care este sursa de finanțare pentru amenajarea unui parc pe acest teren? Facem precizarea că sunt necesare cel puțin alte câteva milioane de euro în acest sens, aceste sume depășind cu mult capacitățile de susținere din partea bugetului local al Municipiului Focșani.
Public am adresat aceste întrebări și tot public așteptăm și răspunsurile candidatului PNL. Sau măcar scuzele sale publice față de toți focșănenii pe care i-a MINȚIT că va face acolo un parc, deși știe foarte bine că NU SE POATE!
Focșănenii trebuie să știe exact cum stau lucrurile, nu să fie MINȚIȚI de PNL!
Focșănenii nu trebuie să se teamă de amenințările și presiunile, pe care le fac zi de zi cei de la PNL!
Acțiunile golănești ale liberalilor trebuie să înceteze! Focșănenii merită să aibă parte de o campanie electorală civilizată, bazată pe proiecte, nu pe minciuni și dezinformări! Focșanenii merită și trebuie să fie respectați!

PS – Pe filmuleț se vede cum candidatul PNL se urcă în autobuz, dar fără să își cumpere și bilet. Grindă, data viitoare când mai circuli cu autobuzele SC Transport Public SA Focșani, ia-ți totuși și un bilet!

Aproape 20 ani NU ȚI-AI PLĂTIT impozitul la casă!

Aproape 15 ani ai MINȚIT la numărul de persoane din casă pentru gunoiul menajer!
Fii și tu măcar acum un cetățean onest. Cel puțin încearcă. Noi oricum știm cu toții că NU POȚI!

Biroul de presă al PSD

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here