Atletism: Flavius Cătălin Stoica, de la CSS Focșani-CA Roman, bronz național la tineret!

0
138

Sportivi formați în Vrancea, campioni naționali sau medaliați la seniori  

Campionatul Național de Atletism pentru seniori și tineret, care a avut loc la Cluj-Napoca, la sfârșitul săptămânii trecute, a oferit o superbă imagine – chiar dacă la modul indirect – a valorii școlii vrâncene în această complexă ramură sportivă. Șase dintre atleții și atletele care au fost inițiați și au reușit performanțe de vârf la nivel de juniori la CS Unirea Focșani, CSS Focșani, inclusiv secția Adjud, LPS Focșani, CS Atletic Adjud, unii dintre ei legitimați și la alte cluburi din țară, au încheiat competiția cu medalii de aur, argint sau bronz ori cu clasări în partea superioară a clasamentelor.

A reprezentat Vrancea din postura de sportiv al CSS Focșani adjudeanul Flavius Cătălin Stoica, medaliat cu bronz la aruncarea suliței tineret. Elevul profesorului Ioan Ciortan are dublă legitimare, cu CA Roman.

Performerul Campionatului a fost Vlad Dulcescu, pregătit la CS Unirea de antrenorul Fănel Iliescu, acum legitimat la Politehnica Iași, CSM Timișoara, campion la 200 și 400 metri garduri și locul 3 la 400 metri! La 400 metri garduri, Vlad a făcut și record personal – 51,14.

La suliță, adjudeanul Alexandru Novac, care a avut ca prim antrenor pe profesoara Camelia Petrea, iar acum este la CSM București, a câștigat aurul la seniori, ca și Alexandru Slăvoiu, de la Știința Bacău, fost elev al profesorului Marius Batog, la 10.000 metri tineret și clasat al patrulea la seniori.

La suliță, Alisia Paruba de la SCM Bacău, formată ca sportivă la CS Atletic Adjud de profesorul Gheorghe Catrinescu, a obținut medalia de argint la tineret și pe cea de bronz la seniori, iar George Zaharia, de la Steaua București, și el fost elev al profesorului Ioan Ciortan, s-a clasat al treilea la seniori.

Mihai Răzvan Vasiliu, până de curând atlet al CSM 2007 LPS Focșani, unde a fost antrenat de profesorul Gabriel Alexandrescu, acum la CSM Ploiești, a terminat cu medalie de argint la tineret și pe locul 4 la seniori în proba de 400 metri garduri.

La Campionatul Național de la Cluj Napoca nu a putut să ia startul – din cauza efectelor unei accidentări – excepționala Claudia Prisecaru, de la CSM Focșani 2007, ea fiind pregătită de profesorul Cristian Orza. Claudia își va arăta din nou marea sa valoare, cu siguranță, în viitoarele concursuri, inclusiv în acest an!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here