Acuzații grave! „PNL a completat în fals listele de susținători la Primăria Municipiului Focșani!“

0
951

 

PSD Vrancea a remis presei un comunicat în care acuză că PNL a completat în fals listele de susținători la Primăria Municipiului Focșani. Mai mult, susțin social democrații vrânceni, falsurile din liste au fost reclamate chiar de cei ale căror nume sunt în înscrisurile depuse de liberali.

„PNL Vrancea nu mai are limită în ceea ce privește comportamentul în această perioadă electorală. Intimidările, minciuna, manipularea și obrăzniciile cresc în intensitate cu fiecare zi care ne desparte de ziua votului. Luni, 7 septembrie 2020, nepoata lui Ion Ștefan, pe care a trimis-o să îl reprezinte în Biroul Electoral Municipal, a sunat la 112 pentru că Biroul era închis, iar cheia era la agentul de pază al instituției, care se afla la parter. Nepoata lui Ion Ștefan, reprezentanta PNL, pentru că era singură (președintele, locțiitorul, restul membrilor și personalul auxiliar nefiind de față!), a chemat Poliția, care eventual trebuia să îi aducă cheia de la parter.

Regulamentul BEM Focșani a fost stabilit de magistrații care conduc această instituție, însă legea și regulile nu fac casă bună cu PNL Vrancea, drept pentru care liberalii au formulat plângeri penale, inclusiv magistraților din Biroul Electoral Municipal. Singurul scop evident al familiei liberale este să îi intimideze pe magistrați, așa cum amenință și intimidează pe oricine îndrăznește să aibă o altă opinie decât cea a PNL.

În fapt, scandalul făcut de liberali la Biroul Electoral Municipal are ca scop mușamalizarea unor fapte penale identificate în lista de susținători depusă de PNL pentru candidatul de la Primăria Focșani, Ion Ștefan. Disperați să strângă cât mai multe semnături pentru susținerea candidatului lor la Primăria Focșani, aceștia au completat în fals listele depuse la Biroul Electoral de Circumscripție Focșani cu numele unor persoane care habar nu aveau de acest lucru. Practic, peneliștii au furat datele personale ale unor focșăneni pentru validarea candidaturii șefului lor.

Într-o astfel de situație se află cetățeni din Municipiul Focșani care au depus sesizări la BEM Focșani, solicitând să li se transmită dacă datele personale, inclusiv numărul de telefon, se află pe listele de susținere ale lui Ion Ștefan. În cel puțin câteva cazuri, Biroul Electoral Municipal Focșani a confirmat faptul că datele focșănenilor se află pe listele PNL, deși aceștia nu au fost întrebați și nici nu au semnat pe listele de susținători ai PNL“, se arată în comunicatul PSD Vrancea.

Social democrații vrânceni mai arată că există suspiciuni că focșănenii testați pozitiv COVID și aflați în evidențele DSP au fost trecuți, fără știrea lor, pe listele de susținători ai PNL, cu nume, prenume și chiar număr de telefon.

„Coincidență sau nu, cei care semnează pentru autenticitatea listei incriminate sunt angajați în instituții publice, la Direcția de Sănătate Publică Vrancea și la Direcția Generală a Finanțelor Publice. Angajata de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea este și candidată PNL la Consiliul Local Focșani și există suspiciuni că focșănenii testați pozitiv COVID aflați în evidențele DSP au fost trecuți, fără știrea lor, pe listele de susținători ai PNL, cu nume, prenume și chiar număr de telefon.

PSD Vrancea a formulat o plângere penală în care sesizează aceste ilegalități care se regăsesc în listele întocmite, însușite și depuse de PNL la Biroul Electoral Municipal Focșani. Se pare că aceasta este practica PNL, dacă luăm în considerare că un alt penelist – Cristinel Irimia – este cercetat penal pentru că a încercat să fure datele personale de pe listele de susținători ai candidatului PSD la Primăria Focșani. Pe această cale, PSD atrage atenția opiniei publice în legătură cu comportamentul stalinist al reprezentanților PNL Vrancea care, prin amenințări, intimidări, șantaj, minciună și manipulare, doresc să îi sperie pe toți cetățenii dar, și mai grav, intenționează să îi timoreze chiar și pe magistrații desemnați să fie președinte/locțiitor în Biroul Electoral Municipal Focșani“, se arată în comunicatul remis presei de PSD Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here