După lupte seculare, conducerea penelistă a Spitalului Județean a catadicsit să pună în funcțiune aparatul de testare Real Time PCR, achiziționat de Consiliul Județean

0
369

După lupte seculare care au durat nu mai puțin de 5 luni, conducerea penelistă a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” a catadicsit, în sfârșit, să pună în funcțiune aparatul de testare Real Time PCR achiziționat de Consiliul Județean în plină criză COVID-19, pentru testarea cadrelor medicale și a tuturor vrîncenilor care au nevoie de acest lucru.

Salutăm această inițiativă, deși ne întrebăm dacă este o coincidență faptul că șefii de la Spital au întârziat în mod voit punerea în funcțiune a acestui aparat, în plină campanie electorală? Scuza penibilă a obstacolelor venite din direcția Consiliului Județean nu se susține, în condițiile în care, în nenumărate rânduri, președintele Marian Oprișan a solicitat ferm instalarea și punerea în funcțiune a aparatului de testare, care a costat 594.984 lei (123.955 euro), din banii vrâncenilor, pentru sănătatea vrâncenilor.

De altfel, din cauza încăpățânării de a nu pune în funcțiune aparatul Real Time PCR, uitat cu lunile într-o magazie, s-a ajuns la paralizarea sistemului medical din județ. Se pare însă că Dumnezeu a dat mintea cea de pe urmă decidenților din Spital și aceștia au reușit, în cele din urmă, să pună în funcțiune acest echipament.

Reamintim faptul că în cadrul ședinței extraordinare a CJ Vrancea din data de 30 martie 2020, s-a aprobat alocarea a peste 11 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani pentru diminuarea epidemiei de COVID-19 în Vrancea, cu toate că unitatea spitalicească nu se află în subordinea autorității județene.

Biroul de Presă al Consiliul Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here