ULTIMA ORĂ! Cum va începe școala în fiecare localitate din Vrancea: 4 localități vrâncene se află în scenariul galben! HARTA cu situația la nivel național

0
4739

Ministerul Sănătății a publicat luni harta cu scenariile INSP pentru începerea școlii din 14 septembrie. În baza acestei analize epidemiologice, școlile vor decide în care din cele trei scenarii vor propune să se desfășoare orele de curs.

În țară, în total sunt 43 de localități în scenariul roșu (ore exclusiv online), 410 în galben (online și fizic la școală, prin rotație) și 2.728 în verde (elevii vin fizic la școală).

Conform edupedu.ro, documentul Ministerului Sănătății, cu datele pe baza cărora fiecare școală decide scenariul din 14 septembrie, se regăsește în documentul atașat. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că “fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă”. Documentul se poate descărca, accesând link-ul următor:

DOCUMENT: Rata de infectare cu noul coronavirus pe fiecare localitate din România a fost publicată de Ministerul Sănătății.

În Vrancea, patru localități se află în scenariul galben, cu o cifră de peste 1, reprezentănd rata de incidență la 1000 de locuitori: REGHIU, TULNICI, GURA CALIȚEI și GUGEȘTI.

Pentru județul VRANCEA, rata de infectare, pentru fiecare localitate în parte, se prezintă în felul următor:

 

În scenariul 1, sau scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

În scenariul 3, sau scenariul roșu, toți elevii vor face cursuri online. Acesta va fi folosit pentru localitățile cu o incidență mai mare de 3/1.000 de locuitori.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here