Ghid electronic de training dedicat comunicării cu privire la hrana animalelor de companie

0
20

Federaţia Europeană a Industriei de Petfood (FEDIAF) a lansat un ghid electronic de training pentru o mai bună cunoaştere şi punere în aplicare a legislaţiei privind hrana animalelor de companie şi normelor voluntare privind comunicarea ”on-pack” şi ”off-pack”, a anunţat vineri federaţia. Potrivit sursei citate, modulul gratuit de formare este conceput pentru a însoţi ”Codul de bune practici privind etichetarea hranei pentru animale de companie”, un instrument pus la dispoziţie tot de FEDIAF, ambele având la bază reglementările din Regulamentul european 767/2009 pe etichetare. Cele două resurse sunt disponibile pe site-ul fediaf.org, iar în perioada următoare vor fi puse la dispoziţie şi în limba română, la iniţiativa Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC), organizaţie membră a Federaţiei Europene a Industriei de Petfood. Instrumentul de învăţare electronică cuprinde şase capitole, inclusiv exemple de etichete şi o secţiune de întrebări şi răspunsuri, care analizează mai detaliat cele trei funcţii de bază ale comunicării produsului: „Informaţii pentru consumatori”, „Control şi aplicare” şi „Marketing şi vânzare cu amănuntul”.

Instrumentul de învăţare a fost dezvoltat pentru profesioniştii din domeniul industriei petfood, de la producători, la medici veterinari sau mediul academic (profesori, studenţi). „Codul de etichetare a fost instituit în conformitate cu principiile coreglementării, cu aprobarea instituţiilor responsabile ale UE şi ar trebui citit împreună cu legislaţia UE şi naţională relevantă. Lansarea ghidului electronic de instruire va oferi îndrumări suplimentare cu privire la interpretarea codului, promovând o abordare armonizată în toată Europa”, a declarat Victor Romano, preşedintele grupului de lucru pentru Comunicarea Produsului, FEDIAF.

Modulul de training este disponibil pe site-ul fediaf.org. În perioada următoare, ARPAC va realiza informări periodice menite să faciliteze accesul la ghidul electronic, prin adaptarea acestuia în limba română. Informările vor fi disponibile online, gratuit, pe site-ul www.arpac.ro. FEDIAF reprezintă industria alimentară europeană pentru animale de companie cu aproximativ 200 de locaţii de producţie. Este o organizaţie umbrelă a asociaţiilor naţionale din industria alimentară pentru animale de companie, plus companii membre. Misiunea FEDIAF este de a fi vocea credibilă şi responsabilă a industriei alimentare europene pentru animale de companie care colaborează cu autorităţile, autorităţile de reglementare şi mediul academic pentru a obţine condiţii favorabile pentru furnizarea de produse sigure, hrănitoare şi palatabile animalelor de companie şi proprietarilor lor.

Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC) a fost fondată în 2003 şi este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, creată pentru a reprezenta, sprijini şi susţine interesele importatorilor şi producătorilor de hrană pentru animale de companie. ARPAC este reprezentanta industriei de profil din România în relaţia cu partenerii, cu autorităţile şi cu diferite structuri guvernamentale sau neguvernamentale la nivel european în formularea de politici cât mai favorabile industriei de hrană pentru animale de companie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here