Una dintre prioritățile administrației publice județene este realizarea de noi investiții care să asigure o calitate sporită vieții cetățenilor, declară președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
PROIECTE CE URMEAZĂ A FI DEPUSE SPRE FINANȚARE
- „Dotarea centrelor sociale rezidențiale din subordinea D.G.A.S.P.C. cu echipamente de protecție în contextul generat de pandemia COVID-19” – prin POIM, proiect ce urmează a fi depus spre finanțare în cadrul Axei Prioritare 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID – 9, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19
- „Reabilitare energetică și lucrări conexe ale Spitalului Județean de Urgență – Sf. Pantelimon Focșani – Secția Psihiatrie și boli infecțioase, secția Dermatologie, ORL, Oftalmologie” – finanțat prin POR 2014-2020 Axa 3, Proiect aflat în evaluare.
- „Reabilitare energetică și lucrări conexe, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, B-dul Gării, nr 13, Mun. Focșani, jud. Vrancea” – finanțat prin POR 2014-2020 Axa 3, este în etapa de evaluare administrativă și a eligibilității.
- „Reabilitare energetică și lucrări conexe Centrul de zi de recuperare şi reabilitare copii cu dizabilităţi, Corp C1, C2, C3, C4, Str. Cuza Vodă, nr. 52, Municipiul Focșani, jud. Vrancea” – finanțat prin POR 2014-2020 Axa 3, este în etapa de evaluare administrativă și a eligibilitații.
- „Reabilitare energetică și lucrări conexe Corp C10, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă «Elena Doamna», str. Cuza Vodă, nr. 56, municipiul Focșani, jud. Vrancea” – finanțat prin POR 2014-2020 Axa 3, este în etapa de evaluare administrativă și a eligibilității.
PROGRAMUL OPERAȚIONAL CAPACITATE ADMINISTRATIVĂ – POCA
- Transparență și integritate în administrația publică locală din județul Vrancea. Prin acest proiect s-au desfășurat campanii de informare și formare pentru reprezentanți dintre aleșii locali precum și pentru personalul de conducere și execuție care își desfășoară activitatea în administrația publică locală din Județul Vrancea (73 UAT-uri: 68 comune și 5 orașe, la care se adaugă Consiliul Județean Vrancea ). Au fost implementate măsuri de prevenire și reducere a corupției. Fiecare UAT vizat din Vrancea a primit un „Ghid de bune practici și instrumente de lucru pentru prevenirea corupției în administrația publică” care descriu atât o normă / o procedură, cât și modalitățile de implementare aferente și implementarea unor standarde de etică și integritate. Valoarea contractului de finanțare este de 398, 965 mii lei Durata de implementare a proiectului a fost de 12 luni începând cu 13.08.2018
- Inovare și performanță în administrația publică a Consiliului Județean Vrancea. Contractul de finanțare a fost semnat în data de 16/06/2020 și are o valoare de 3.949,107 mii lei. A fost întocmită documentația necesară demarării procedurilor de achiziție publică pentru: materiale publicitare, elaborare strategie de dezvoltare a județului Vrancea pentru perioada 2021-2027, elaborarea strategiei de comunicare publică la nivelul județului Vrancea, organizare de cursuri de formare, servicii de catering. A fost elaborată strategia de comunicare la nivelul proiectului.
Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019