ULTIMA ORĂ! Au fost publicate rezultatele examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2020 (înainte de contestații)

0
477

În județul Vrancea, rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020 este de 24,30%.

La probele scrise s-au prezentat 498 de candidaţi (121 reușiți și 376 respinși) din cei 657 de candidaţi înscrişi. 1 candidat a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă (acesta nu se va putea înscrie la următoarele două sesiuni).

Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate astăzi, 2 septembrie, în centrele de examen din județul Vrancea şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot astăzi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. 

PREȘEDINTELE COMISIEI JUDEȚENE DE BACALAUREAT,

INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL,

prof. Gabriela Daniela MARCHITAN

Comunicat de presă IȘJ Vrancea, 2.09.2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here