ULTIMA ORĂ! Caniculă și disconfort termic accentuat în Vrancea, în prima zi de toamnă. Până la cât vor urca temperaturile

0
769

Prima zi de toamnă ne aduce caniculă, temperaturi extreme și disconfort termic ridicat în sudul și în estul țării, potrivit Codului galben emis astăzi de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperatura maximă va fi între 33-38 de grade, anunță meteorologii.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 01-09-2020 Ora : 10:00 Intervalul : 01 septembrie;
Zonele afectate : conform textului şi hărţii;
Fenomene : caniculă şi disconfort termic;
Mesaj :

MESAJ 2/2 – CANICULĂ ȘI DISCONFORT TERMIC
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 01 septembrie
Fenomene vizate: caniculă şi disconfort termic
Zone afectate: conform textului şi hărţii
În intervalul menţionat, în regiunile sudice și estice disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade și izolat 37…38 de grade în Lunca Dunării.

Notă: Pe parcursul zilelor de miercuri și joi (02 și 03 septembrie), în regiunile sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 32…35 de grade.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

sursă hartă și text: meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here