Absolventă de 10 la Bac refuză banii Guvernului: Orban, ține-ți banii că nu am nevoie de ei!

0
1946

Antonia Pup, o tânără din Timișoara care a luat Bacalaureatul cu 10, a anunțat că nu va primi banii de la Guvern. Fata îi transmite premierului să scoată din sărăcie elevii, să facă centre de excelență, să aducă profesori buni în mediul rural și atunci educația va fi performantă. 

Fost președinte al Consiliului Național al Elevilor, Antonia Pup, a reacționat la anunțul Executivului, potrivit căruia absolvenții de liceu care au obținut media maximă la Bacalaureat vor fi premiați.

Încă de când am aflat că am luat 10 la Bacalaureat, foarte multă lume îmi adresa următoarele două întrebări: „Ce vei face cu ăia 30 de milioane de la Guvern?”, „Mergi la Untold pe gratis?”. Untold nu se mai ține, iar despre bani pot să vă spun următorul lucru: nu îi iau. Orban, ține-ți banii că eu nu am nevoie de ei. Nici dacă m-ar da afară banii din casă nu aș putea accepta „momeala” de 3.000 de lei de la Guvernul României oferită tuturor elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale din acest an școlar, scrie Antonia pe Facebook, conform digifm.ro

Fata acuză faptul că hotărârea de guvern aprobată ieri a fost „chiar cu câteva ore înainte de începerea campaniei electorale”, ca o „coincidență” și vine după ce, în aceeași săptămână, președintele Klaus Iohannis a spus că nu e o problemă că elevii nu vor primi măști.

(Vine, n.r.) în aceeași săptămână în care profesorii au fost mințiți cu privire la creșterile salariale, în aceeași săptămână în care elevii au fost anunțați de un reprezentant de la nivel guvernamental că dispozitivele electronice nu vor ajunge înainte de începerea școlii, pentru că achiziția pe care noi am solicitat-o încă din martie este tergiversată, adaugă tânăra care a terminat Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara.

Antonia Pup face un apel către toți ceilalți absolvenți cu media 10 să nu accepte banii de la Guvern.

Peste 1.200 de elevi care au încheiat examenele naționale cu media 10 vor primi stimulente financiare. Elevii care au promovat cu brio Evaluarea Națională vor primi 1.000 de lei, în timp ce absolvenții de liceu care au luat media maximă la Bacalaureat vor primi 3.000 de lei.

foto: facebook/consiliulelevilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here