ULTIMA ORĂ! Marian Oprișan: Guvernul PNL se opune construirii noului spital județean!

0
942

Premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății și ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) ignoră de luni întregi solicitarea includerii noului spital județean în Strategia Națională de Sănătate. Includerea noului spital județean în Strategia Națională de Sănătate ar fi permis derularea cu rapiditate a procedurilor și ar fi scutit plata celor patru milioane de lei din bugetul județului pentru elaborarea Studiului de prefezabilitate.

Fac cunoscut faptul că nu ar fi fost necesară întocmirea acestei documentații și, implicit, pierderea câtorva luni de zile, la acest moment putând deține deja indicatorii tehnico-economici obținuți în urma studiului de fezabilitate, dacă proiectul spitalului din Vrancea ar fi fost introdus în această Strategie.

Ignoranța totală și atitudinea criminală a Guvernului PNL față de soarta județului Vrancea și față de locuitorii acestuia este dovedită fără dubii prin refuzul de a introduce acest proiect, până la această dată, în Strategia Națională de Sănătate.

Acesta este modul în care reprezentanții PNL aleg să reprezinte interesele cetățenilor și este clar că avem o mare problemă la nivelul județului, drept pentru care lăsăm la latitudinea vrâncenilor să aprecieze ”preocuparea” liberalilor pentru sănătatea lor.

Este momentul ca vrâncenii să înțeleagă un singur lucru: eu voi lupta ca acest proiect să obțină finanțare din fonduri europene, din cele 80 de miliarde de euro acordate României de Uniunea Europeană!

Dacă Guvernul PNL va respinge acest proiect privind construirea noului spital pentru vrânceni, vă anunț de pe acum că voi fi primul președinte de Consiliu Județean din România care mă voi lega cu lanțuri de clădirea Guvernului.

În momentul în care se va asigura sursa de finanțare, etapa imediat următoare va fi scoaterea la licitație a proiectării, a execuției și a dotării spitalului.

Peneliștii trimit cetățenii să se trateze la Galați și Buzău, motivând că realizarea noului spital județean nu este eficientă economic, ca și cum scopul ar fi încasarea unui profit de pe urma sănătății vrâncenilor și critică demagogic dorința mea ca bolnavii să beneficieze de servicii medicale de înaltă calitate, chiar aici în Vrancea.

Rușine, PNL !

Marian Oprișan
Președintele Consiliul Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here