Campanie de donare de sânge în Protopopiatul Brăila; 30 de credincioşi însoţiţi de preoţi au mers la Centrul de Transfuzie

0
156

O campanie de donare de sânge a avut loc joi, în Protopopiatul Brăila, la acţiune participând 30 de credincioşi însoţiţi de preoţi, care au mers la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din municipiu. „Astăzi, (…) cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, preoţii din Protopopiatul Brăila, însoţiţi de tineri studenţi şi alţi credincioşi selectaţi pe baza criteriilor şi condiţiilor speciale pe care trebuie să le îndeplinească donatorul de sânge, au organizat o acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină în beneficiul persoanelor aflate pe patul spitalelor şi care au nevoie urgentă de sânge. Astfel, 30 de credincioşi însoţiţi de preoţii de la parohiile de care aceştia aparţin au mers la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Brăila pentru a dona sânge şi a veni prin această acţiune în sprijinul semenilor lor aflaţi în suferinţă”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Activitatea face parte din Campania umanitare „Donează sânge, salvează o viaţă!”, organizată de către Patriarhia Română cu sprijinul Ministerului Sănătăţii. „Campania de donare de sânge derulată de Protoieria Brăila se întemeiază şi pe buna cooperare din anii precedenţi cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Brăila, această instituţie medicală asigurând atât personal specializat în recoltarea de sânge, cât şi aparatura tehnică necesară. Întrucât în multe unităţi medicale stocurile de sânge sunt insuficiente, iar vieţile pacienţilor depind de sângele primit de la donatori, prin activitatea de astăzi s-a urmărit şi identificarea unor persoane apte pentru a dona sânge regulat, nu doar în anumite perioade de timp, ci pe tot parcursul anului la termenele stabilite de medici”, se mai arată în comunicat.

La nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin implicarea preoţilor şi a credincioşilor, campania de donare de sânge va continua cu participarea celorlalte protopopiate ale eparhiei care sunt programate pentru a se mobiliza şi a aduce cât mai mulţi donatori la cele două centre de transfuzii din oraşele Galaţi şi Brăila.

Sursa foto: Facebook/Arhiepiscopia Dunării de Jos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here