Alertă de salmonella lansată de Lidl – Un produs popular, retras de pe raft!

0
3486

Lidl a anunțat că va retrage de pe raft batoanele muesli deoarece există suspiciuni că ar fi infectate cu salmonella. Conform publicației evz.ro  , clienții care au achiziționat batoane muesli Delux Dark Chocolate și Cranberries sunt sfătuiți să nu le consume. Produsele au fost retrase ca o măsură de precauție. Batoanele se vând în pachete de câte 3, având un gramaj de 45 de grame fiecare, scrie DailyMail , într-un articol publicat vineri, 21 august.

Salmonella este o bacterie care fost descoperită acum 125 de ani. Majoritatea oamenilor infectaţi cu acestă bacterie au simptome precum: diaree, febră, crampe abdominale, greaţă şi dureri de cap la 12-72 de ore de la infectare. Starea de rău durează între 4 şi 7 zile şi majoritatea pacienţilor se vindecă fără tratament, potrivit Centers for Disease Control and Prevention. Bacteria trăieşte în tractul intestinal al oamenilor şi al animalelor. Diagnosticarea se face în urma analizei sângelui sau a scaunului. Vârstnicii, copiii dar şi cei cu sistemul imunitar scăzut sunt cei mai predispuşi la agravarea infecţiei.

Infecţia cu Salmonella apare după consumul alimentelor contaminate sau a apei contaminate. Ea mai apare dacă persoana nu se spală pe mâini după atingerea animalelor infectate cu această bacterie. Salmonella se transmite la oameni după ingerarea alimentelor, în general de origine animală, care conţin cantități mici de fecale a animalelor infectate. Printre aceste alimente se numără: carnea de vită, carnea de pasăre, lapte, peşte, ouă, dar şi legumele sau fructele procesate. Problema majoră este reprezentată de faptul că alimentele pot arăta şi mirosi normal, fără a părea contaminate. Mâncarea poate fi contaminată în bucătărie, de exemplu, dacă la un moment dat a fost ţinut un aliment contaminat în frigider, acesta nefiind spălat ulterior, alimentul care va ocupa locul celui contaminat va fi de asemenea contaminat.

sursă foto și text: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here