ULTIMA ORĂ! Contrabandişti de ţigări opriţi în trafic. Un bărbat a fost arestat şi o femeie a fost pusă sub control judiciar

0
1148

Două persoane, un bărbat şi o femeie, au primit mandat de arestare preventivă, respective control judiciar într-un dosar de contrabandă. Decizia a fost luată în această după-amiază de judecătorii de la Judecătoria Focşani. Potrivit unor surse ar fi vorba de contrabandă cu ţigări. Acţiunea de prindere a lor a fost a poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. Aceleaşi surse ne-au spus că ar fi vorba de câteva mii de pachete cu ţigări, dar şi că au fost opriţi în trafic.

Iniţial bărbatul şi femeia au fost reţinuţi. « Dispune arestarea preventivă a inculpatului F (…) A (…), cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă (…) pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 19.08.2020, ora 22.30, când expiră reţinerea, şi până la data de 17.09.2020, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. (…) respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea privind arestarea preventivă a inculpatei D (…) R (…) I (…), cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă (…) ia faţă de inculpată măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 19.08.2020, ora 23.30, când expiră reţinerea, şi până la data de 17.10.2020, inclusiv. (…) pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. (2) lit. a şi d C.pr.pen., pe timpul controlului judiciar, impune inculpatei să respecte următoarele obligaţii: – să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului sau a judecătorului de drepturi şi libertăţi; – să nu se apropie de inculpatul F (…) A (…) şi de martorii (…), şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru procuror », se arată în hotărârea instanţei.

Sursa foto: bursa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here