A dispărut Covid-ul din Vrancea? DSP a raportat zero cazuri, deși a susținut că nu este închis laboratorul

0
1718

Surprize, surprize în datele prezentate de MAI privind situația cazurilor de Covid-19. Vrancea a figurat ieri, poate pentru prima oară în ultimele luni de zile, cu zero cazuri nou confirmate și zero cazuri confirmate pozitiv la retestare. Ar fi o premieră de care am vrea să ne bucuăm, dacă nu ne-am pune niște întrebări. Până la urmă, asta ne e meseria.

Așadar, cum se face că aceste zero cazuri apar în statistica MAI fix după week-endul în care, după cum am scris deja, laboratorul DSP a fost închis, conform unei adrese trimisă vineri Spitalului Județean Focșani și Spitalului Municipal Adjud de dr Janina Lazăr, activistă PNL și director adjunct la DSP Vrancea. „Vă informăm că Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea nu desfășoară activitate în perioada 15-16.08.2020. Serviciul de permanență din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea va sta la dispoziție pentru comunicarea rezultatelor testărilor efectuate până în data de 14.08.2020 inclusiv”. De ce!? N-a menționat dr Lazăr.

Sâmbătă, Cătălin Bunghez, concubinul consilierei PNL Ana Maria Dimitriu, ajuns din stomatolog la Soveja șef peste Direcția de Sănătate Publică, a ieșit public ca să spună că au muncit de s-au spetit, „efectuând, cu aparatul RT-PCR, nu mai puțin de 87 de probe”.

Am accesat pagina oficială de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne pentru a analiza situația cazurilor nou apărute în Vrancea în perioada 14-17 august 2020. Vineri, 14 august, în Vrancea erau 2.152 de persoane infectate cu virusul COVID-19, 11 cazuri fiind declarate pozitive în ultimele 24 de ore, și alte 8 persoane confirmate pozitiv în urma retestării. Sâmbătă, 15 august, Vrancea ajungea la 2.162 de persoane infectate, cu 10 cazuri noi și 14 persoane pozitive la retestare. Duminică, 16 august, numărul cazurilor noi a fost de 9, iar cel al persoanelor confirmate pozitiv la retestare 6, cu un total de 2.171 de cazuri la nivelul județului. Luni, surpriză: ZERO cazuri noi, ZERO persoane reconfirmate pozitiv, deci am rămas tot la 2.171. Cum?! Să fie pur și simplu o întâmplare fericită sau laboratorul chiar a fost închis? Sau a „efectuat” probe, însă n-a prelevat?

Răspunsuri nu avem, pentru că liberalii de la DSP comunică numai ceea ce le convine. Între timp însă, prefectul PNL-ist Gheorghiță Berbece și-a vizitat ruda pusă manager interimar la Spitalul Județean, și-au făcut poze și s-au lăudat că urmează să fie dat în funcțiune aparatul Real Time PCR de testare pentru coronavirus. Doar că, desigur, prefectul și ruda sa, înscăunată din postura de stomatolog la Păunești în funcția de manager al celei mai importante unități spitalicești din județ, nu au scos niciun cuvințel despre faptul că aparatul este cumpărat cu bani de la Consiliul Județean și că au trecut peste trei luni de zile de când stă nefolosit din cauza incompetenței lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here