ULTIMA ORĂ! A intrat în vigoare codul galben de ploi și vijelii, în 21 de județe printre care și Vrancea. Cod portocaliu în alte 12 județe

0
9656

33 de județe au intrat sâmbătă dimineață sub avertizare cod galben de ploi, vijelii și grindină. Avertizarea este valabilă de la ora 10:00 și expiră duminică la aceeași oră. Între timp, ANM a emis și un cod portocaliu, până mâine dimineață.


AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 15 august, ora 10:00 – 16 august, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

         În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 15 august, ora 12:00 – 16 august, ora 06:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate
Zone afectate: conform textului și hărții
;

            În intervalul menționat, în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

sursă hartă și text: meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here