Handbal – Liga Națională, mai în toamnă!

0
191

În acest moment este sigur că data stabilită inițial de Federația Română de Handbal pentru începerea noii ediții a campionatului – 19 august, adică, peste o săptămână, nu va fi respectată. Nu permit evoluțiile din criza generată de pandemia de Covid – 19. Conducerea Federației s-a sfătuit cu reprezentanții cluburilor cu echipe în Ligă și le-a propus ca în viitorul sezon competiția să aibă loc sub formă de turnee de sală. Cu două excepții, ideea președintelui FRH a fost acceptată – mai tacit mai cu vorbe și, așa cum s-a întâmplat și cu alte ocazii de la întreruperea campionatului trecut până la recunoașterea oficială a nevoii de înghețare a competiției, va fi așa cum a fost zis de sus! Între inconvenientele unei asemenea soluții se află și posibila – și de așteptat – reacție negativă a jucătorilor care vor nevoiți să stea o perioadă foarte lungă, toate echipele în același oraș timp de 45 de zile, în veritabile cantonamente din care nu vor avea voie să aibă contact cu exteriorul. Președintele FRH a mers cu propunerea la Ministrul Tineretului și Sportului care a plusat: va fi cu turneu sau turnee de sală, dar cu minimum 14 zile de izolare în cantonamente înainte! Adică, în total, 60 de zile! Iar înainte de intrarea în izolare fiecare persoană – jucători și membri ai staff-urilor – să fi făcut testul RT-PCR cu maximum 48 de ore mai devreme iar rezultatul să fie negativ.

Turneele de promovare în Ligă, repetiții pentru turneele din campionat!

Până la debutul în campionat – care nu va fi până la început de septembrie pentru că barajul de promovare la care vor participa, la Cheile Grădiștei,CSU din Suceava, CSM Botoșani, Unirea Sînicolau Mare și CSM Alexandria se va încheia la 28 august. După care cele două nou promovate ar avea nevoie de ceva zile pentru refacere pentru a intra în dura competiție din Ligă! Lucrurile par a fi decise, iar turneele pentru promovare vor fi repetiții pentru campionat! Care sunt condițiile impuse de protocolul medical? Fiecare echipă va locui la etaje diferite, va servi masa în sistem catering sau în spțiu amenajat în aer liber. La intrarea în hotel va fi făcut triajul epidemiologic pentru fiecare persoană, dacă vreuna dintre persoanele particiapnte la turneu va avea simptome Covid – 19 va fi izolată și testată RT-PCR. Și, ca și la barajele de promovare în Liga a III-a la fotbal, fiecare echipă va trimite la FRH rezultatele testării Covid făcute cu 48 de ore înaintea începerii turneelor.

Nu par lucruri de nefăcut ori greu de acceptat, cu excepția – în cazul campionatului Ligii Naționale – obligației de a sta în cantonamente foarte lungi.

          Dacă pentru jucători și staff-urile echipelor lucrurile sunt limpezi, în cazul suporterilor – ne interesează formidabilul public de handbal focșănean – organizarea campionatului în turnee cu cantonament va fi cu siguranță o pierdere în condițiile în care CSM 2007 intenționa să asigure transmisii pe ecran mare în Piața Unirii ale meciurilor din Sala Polivalentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here