ULTIMA ORĂ! Preotul Alexandru Argatu, fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu, a murit într-un accident auto, în județul Bacău

0
21830

Preotul Alexandru Argatu, fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu, și-a pierdut viața, marți, într-un accident rutier în județul Bacău.

Preotul Alexandru Argatu de la Boroaia a încetat din viață în urma unui grav accident de circulație, marți după-amiază, pe raza satului Onișcani, din comuna Filipești (județul Bacău). Conform publicației cronicadefalticeni.ro , care prezintă și imagini ale cumplitului accident, autoturismul condus de preotul Argatu a lovit un stâlp și s-a răsturnat. 

Două echipaje ale ISU Bacău s-au deplasat la locul accidentului cu autospeciala de descarcerare și paramedici SMURD. Salvatorii însă nu au mai putut face nimic pentru victimă. Impactul i-a fost fatal părintelui septuagenar.

Alexandru Argatu, originar din satul Ioneasa, comuna Vadu Moldovei, s-a remarcat ca unul dintre cei mai importanți duhovnici și ctitori de biserici din nordul Moldovei. A slujit aproape 50 de ani la Biserica „Înălțarea Domnului”, lăcaș aflat în centrul comunei Boroaia.
Alexandru Argatu a fost hirotonit în 30 ianuarie 1968 de către mitropolitul Iustin Moisescu, ajuns ulterior Patriarh al României.

      Părintele Alexandru Argatu     sursă foto: facebook/preot Ioan Istrati

Preotul Alexandru Argatu avea 75 de ani.
Potrivit Agaton.ro „Părintele Alexandru Argatu este unul dintre cei cinci copii ai duhovnicului Ilarion Argatu (cele două fete au devenit preotese și cei trei băieți preoți). Acesta a scris mai multe cărţi, atât mărturii despre viaţa tatălui său, dar şi sfaturi şi învăţături pe care duhovnicul le-a dat celor care l-au căutat.”

„Doamne, ai grijă de sufletul iubitului nostru unchi, părintele Argatu Alexandru(Ducu) și așează-l în rândul drepților!  Suntem tare triști că nu o să te mai vedem, dar ne bucurăm că te vei întâlni cu bunicul și bunica noastră (Părintele Ilarion și prezbitera Georgeta ), cu mama (prezbitera Profira) și te rugăm să le transmiți că ne este tare dor de ei”, a scris pe pagina sa de facebook Elena Gîrneață, primar al comunei Slobozia Ciorăști, nepoată a regretatului părinte Alexandru Argatu.

„Părintele Alexandru Argatu de la Mănăstirea Boroaia, preot cu viață sfântă, liturghisitor de taină, rugător pentru mii de oameni, haiduc al credinței, ctitor de mănăstire și de zeci de Biserici, fiu de sfânt, a plecat la ceruri să îi spună lui Dumnezeu despre durerea poporului român.
Dumnezeu să-l așeze în soborul Liturghiei cerurilor”scrie și părintele Ioan Istrati, preot în Arhiepiscopia Tomisului.

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

sursă foto: facebook Elena Gîrneață

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here