ULTIMA ORĂ! Focar de COVID-19 la Modulele familiale pentru copiii cu dizabilități „Prâslea‟ și „Harap-Alb‟ din Focșani; 18 persoane infectate

0
2507

Săptămâna trecută, 17 copii și un salariat de la Modulele familiale pentru copiii cu dizabilități din Focșani au fost diagnosticați cu COVID-19, sursa infectării fiind în continuare necunoscută. Prâslea și „Harap-Alb‟ sunt două module care aparțin Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea. Inițial, patru beneficiari ai centrului au manifestat simptome specifice noului virus, ceea ce i-a determinat pe reprezentanții DGASPC Vrancea să solicite Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea testarea tuturor celor 21 de beneficiari și a celor 12 angajați ai modulelor mai sus menționate. Ulterior, sâmbătă, pe 8 august, 17 copii au fost preluați de echipajele ISU și evaluați de medicii de la Focșani, după care au fost transportați la Spitalul Municipal Adjud unde au fost internați. Copii au vârste cuprinse între 12-19 ani și prezintă simptomatologie ușoară.

Săptămâna trecută, patru benficiari au prezentat simptome specifice COVID-19, s-a luat imediat legătura cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea și s-a solicitat testarea atât a beneficiarilor, cât și a personalului; în urma testului, un număr de 17 copii au ieșit pozitiv, aceștia fiind internați în momentul de față la Spitalul Municipal Adjud, iar alții patru au avut test negativ. În rândul salariaților, din 12 persoane testate, o singură persoană a fost depistată pozitiv. În momentul de față, centrul trece printr-o procedură de dezinfecție în etape. În total centrul are 21 de beneficiari. Ceilalți patru beneficiari rămân în izolare. Copii au vârste cuprinse între 12 și 19 ani, prezintă simptomatologie, dar ușoară. Salariatul nu prezintă simptome specifice covid‟, a precizat Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al Direcție Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here