VIDEO: Cum a omorât ,,transonul“ lui Grindă autostrada A7 și ,,marea asfaltare” liberală!

0
2192

„Marea asfaltare” a trei drumuri naționale demarată cu surle și trâmbițe de către liberalii Grindă&Toma s-a dovedit a fi un fâs marca PNL, de altfel așa cum eram învățați când vine vorba de promisiunile liberale. Practic, constructorul care turna un covor asfaltic pe DN 2N sectorul Jitia de Jos-Dumbrăveni și-a luat utilajele și a plecat fără a mai finaliza lucrările cu care s-au lăudat săptămâni în șir liberalii Grindă&Toma. Dacă pe DN 2N au ajuns cu chiu cu vai până la Bordești, situația este și mai rușinoasă pe drumul DN 2 M Focșani-Odobești-Andreiașu de Jos, aici fiind o altă lucrare pe care cei doi corifei, așa ziși urmași ai lui Brătianu, s-au lăudat că o vor finaliza. În realitate, constructorul a turnat câteva sute de metri de asfalt „gros” de vreo 2 centimetri și și-a luat tălpășița cu tot cu utilaje. Că tot a venit vorba de tălpășiță, dată fiind grosimea stratului de asfalt pus pe acest drum, cu siguranță și asfaltul își va lua tălpășița în această iarnă sub roțile mașinilor mai mari sau mai mici.

Am convins oamenii de bunele noastre intenții pe drumul Dumbrăveni-Dumitrești-Chiojdeni-Jitia-Vintileasca (…)”, susțin apoteotic Grindă &Toma.

Ce or fuma și ce or bea acești indivizi, nu știm. Pentru că doar așa probebil pot fi văzute aceste lucrări finalizate așa cum le văd ,,urmașii“ Brătienilor din Vrancea.

Pentru că în realitate vedem un sector de drum Jitia de Jos-Dumbrăveni pe care nu a fost finalizată asfaltarea promisă. Vedem multe zone în care au avut loc alunecări de teren și care nu interesează pe nimeni de la CNAIR! Vedem un pod la Jitia de Jos pentru care s-a pus interdicție de tonaj de 7,5 tone fără ca DRDP Iași sau CNAIR să asigure rută alternativă! Dar în schimb, vedem multă minciună marca PNL! Da! Grindă & Toma au promis că până la finalul lunii septembrie (adică până la alegeri-n.r.) va fi montat un pod metalic care va permite trafic de până la 40 de tone. Minciună! Oficialii CNAIR susțin că nu va mai fi montat niciun niciun pod metalic la Jitia de Jos și că lucrările la podul afectat vor începe în decembrie….. Adică, iarna!!! Ori, asta înseamnă că până la finalizarea lucrărilor la podul actual, se va circula în aceleași condiții până la Vintileasca. Adică, va fi permis accesul autovehiculelor cu un tonaj de până la 7,5 tone. Și așa este demascată o altă minciună a ,,urmașilor“ Brătienilor din Vrancea!

Mai departe! Corifeii liberali au promis că vor reface și sectorul Jitia de Jos – Vintileasca-Bahnele, adică lucrări de asfaltare pe DN 2R și refacere a unor zone afectate de intemperii. Numai că acest lucru nu s-a întâmplat și nici nu va mai fi posibil, lucrările fiind condiționate de montarea unui pod metalic la Jitia de Jos. Pod care nu va mai fi montat! Deci, o altă minciună liberală!

Adică, cum a zis ministrul Grindă, vineri, la conferința de presă ținută în câmp, este vorba de ,,transonul“ Jitia de Jos -Vintileasca care va fi făcut de liberali la…. sfântul așteaptă!

Minciuni legate de asfaltare sunt și pe DN 2 M Focșani-Odobești-Andreiașu de Jos unde ,,Brătienii“ vrânceni au asfaltat un ,,transon“ de vreo 3-400 de metri, după care constructorul și-a luat tălpășița și utilajele și s-a făcut nevăzut, lăsând ,,Brătienii” vrânceni cu….ochiii în soare!

,,Brătienii“ vrânceni se laudă cu lucrările de asfaltare contractate când PSD se afla la guvernare!

Pe de altă parte, liberalii se laudă cu lucrările de asfaltare realizate pe Valea Râmnicului în baza unui contract pentru întreținere asfaltică pentru DN2N și DN2R, încheiat de DRDP Iași în anul 2019, „într-un moment în care PNL nici nu visa să fie la guvernare, darămite să mai și facă ceva”. „Deci, în timpul guvernării PSD, a fost încheiat un acord cadru pe 2 ani de zile, care prevede efectuarea reparațiilor curente necesare pentru menținerea celor două drumuri în bună stare de funcționare ! Vrâncenii trebuie să cunoască adevărul și anume, faptul că cei 12 km de pe tronsonul de drum DN2N Jitia-Dumitrești se asfaltează pentru că guvernul PSD a întocmit documentația și a făcut inclusiv licitația încă de anul trecut, 2019! ”, se arată într-un comunicat al PSD Vrancea.

Comunicatul de presă al PSD Vrancea mai arată că Guvernul PSD, tot în 2019, a contractat și întocmit documentația pentru reconsolidarea celor 17 puncte critice, printre care se află și podul de la Jitia! Astfel, anul trecut au fost încheiate două contracte: unul care presupune așternerea de mixturi asfaltice pe o lungime de 12 km și celălalt care presupune închirierea de utilaje pentru efectuarea lucrărilor de întreținere.

Autostrada A7 NU se află pe lista de investiții a guvernului PNL!

Iar cea mai mare minciună debitată de Grindă&Toma în conferința de presă de vineri este cea privind construcția autostrăzii A7 Ploiești – Focșani! Și știți de ce? Pentru că Autostrada A 7 Focșani-Ploiești și autostrada A8 Iași-Tîrgu Mureș NU se află pe lista de investiții a guvernului, listă întocmită de Ministerul Finanțelor. Așadar, ,,autostrada A7 prinde contur“ doar în mintea ministrului Grindă care anunța euforic vineri că au început lucrările la această autostradă! Și că deja sunt utilaje pe acest ,,transon“ de autostradă!

Încă o dată întrebăm: Ce or fuma și ce or bea acești indivizi?

Lista de investiții poate fi consultată și AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here