Soţi arestaţi pentru trafic de droguri! Poliţiştii au găsit cocaină şi 5.000 de pastile de ecstasy

0
5958

Doi bărbaţi şi o femeie au fost reţinuţi de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi mare risc, dosar în care au lucrat şi poliţiştii de la Crimă Organizată Vrancea. Unul dintre bărbaţi a fost arestat sâmbătă, iar celelalte două persoane, soţ şi soţie, după cum ne-a spus surse oficiale, au primit mandat de arestare duminică.

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vrancea şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului R (…) M (…), cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului (…) pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08 august 2020 şi până la data de 06 septembrie 2020, inclusiv (…)”, a hotărât instanţa în cazul bărbatului care a primit deja mandat de arestare preventivă.

Pe numele soţilor, L.S.S şi L.C.E, din Oradea, judecătorii de la Tribunalul Vrancea au emis mandate de arestare preventivă pentru câte 30 de zile, duminică, asta pentru că inculpaţii au fost reţinuţi în zile diferite. Bărbatul este cercetat pe lângă infracţiunile amintite şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vrancea şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile fiecare, începând cu data de 09.08.2020 şi până la data de 07.09.2020 inclusiv, a inculpaţilor: 1. L (…) S (…) S (…)pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (…) şi 2. L (…) C (…) E (…), pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului (…).Cu drept de contestatie în 48 de ore de la comunicare”, au decis ieri magsitraţii de la Tribunalul Vrancea.

Sume imense de bani câştigate din vânzarea drogurilor

Potrivit unor surse oficiale, cei trei traficanţi de droguri, care sunt din Constanţa şi Oradea, aprovizionau consumatori din mai multe judeţe, inclusiv din Vrancea. De altfel, iubita unuia dintre inculpaţi este din judeţul nostru. Bărbatul care a fost arestat sâmbătă a fost prins în flagrant în timp ce transporta cantitatea de aproximativ 100 de grame de cocaină, dar şi ketamină, droguri pe care le-a cumpărat de la cei doi soţi arestaţi, contra sumei de aproximativ 6000 euro. Marfa, dacă poliţiştii vrânceni nu ar fi intrat pe fir, ar fi fost vândută contra sumei de aproximativ 14.000 euro.

După flagrant, politiştii vrânceni au făcut şi patru percheziţii în judeţele Constanţa şi Bihor. La percheziţii, oamenii legii au mai găsit şi alte cantităţi de droguri, respectiv cocaină-100 grame, ketamină, pastile de ecstasy, aproximativ 5.000 spun sursele noastre, dar şi MDMA. De asemenea, oamenii legii au găsit şi sume importante de bani, lei euro şi lire, dar şi telefoane şi unele înscrisuri utile în anchetă. Mai multe persoane au ajuns la audieri, iar la finalul acestora procurorii vrânceni au dispus reţinerea a trei dintre ele, respectiv a bărbatului arestat sâmbătă şi a celor doi soţi de la care a cumpărat droguri, care au primit şi ei mandate de arestare preventivă ieri. Inculpaţii pot contesta măsurile preventive întrucât decizia judecătorilor de la Tribunalul Vrancea nu este una definitivă. Sursele noastre spun că în urma acestei acţiuni s-a pus sechestru şi pe o maşină de lux.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here